Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.04.2006, 10:53   #1
Vanyel
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.11.2004
Vanyel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z authoringiem (scenarist / ifoedit)

Witam,
Korzystajac z poradników autorstwa 1stwasp'a, próbowałem dodać napisy do filmu. W pierwszej z metod gubię się w scenariscie. W drugiej (wykorzystującej tylko darmowe oprogramowanie, z authoringiem w IFOEdit) niby mi się udaje. Jest tylko jedno "ale": w czasie, gdy wyświetlają mi się napisy na samej górze ekranu występuje pozioma cienka linia koloru różowego. Jakieś przekłamanie? Co mogłem zrobić źle? Podczas przerw pomiędzy wyświetlanymi napisami, jak i po ich wyłączeniu, tego błędu nie ma.

Poza tym, korzystając z authoringu w IFOEdit, dodałem pozycję rozdziałów przygotowaną w ChapterXtractor_v0.962. Następnie zmieniłem nazwy wygenerowanych przez IFOEdit plików (z VTS_01_1.* do VTS_01_05.* odpowiednio na VTS_03_1.* do VTS_03_5.* - taką nazwę miały one w oryginalnym filmie). Następnie podmieniłem te pliki za oryginalne pliki filmu. Otworzyłem VIDEO_TS.IFO w IFOEdit użyłem opcji "Get VTS sectors" i film niby działa, jednak powstał mi kolejny problem: wybór rozdziałów z Menu nie działa.. Jak go rozwiązać? W ChapterXtractor_v0.962 użyłem ustawień opisanych dla Scenarist'a, może w tym tkwi problem?

Wolałbym pozostać przy metodzie z wykorzystaniem tylko darmowego oprogramowania, ponieważ jestem początkujący a Scenarist mnie przeraża

Dodam jeszcze, że film jest w NTSC i zajmuje ok. 5,75 GB. Nie chciałbym nic z niego wycinać czy kompresować.. po prostu chciałbym dodać polskie napisy i nagrać go na płytkę DL.

Za wszelkie sugestie z góry dziękuję.

Ostatnio zmieniany przez Vanyel : 14.04.2006 o godz. 10:56
Vanyel jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online