Dyskusja: Acer i Recovery Cd
Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.04.2006, 11:13   #1
gribek
Bywalec

Data rejestracji: 24.08.2002
gribek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Acer i Recovery Cd

Witam, odziedziczyłem po wujku w spadku Acera Travelmate'a 233xc. Wczoraj próbowałem zainstalować na nim Linuxa, niestety okazało się, że linuxy raczej nie będą obsługiwały mojej nietypowej grafy, i gdy chciałem skasować partycje linuxowa walnal mi sie Windows(nie chodzilo o mbr bo to zrobilem dobrze), dzwoniac do wujka dowiedziałem się, że dołączył mi płytki acerowskie z windowsem xp prof. orginalnym. Są to 3 płyty: pierwsza bootable na ktorej jest jeszcze oprogramowanie do laptopa i 2 pozostałe recovery. Z tego co wiem, na tych płytach jest obraz zrobiony w ghoscie świeżego systemu win xp(taka wersja oem) i cóż, problem jest z zainstalowaniem(czy też przywróceniem) tego xpka. Gdy wrzucam płytę bootowalna to ładuje coś a'la dos i wrzuca od razy dysk Z:\Tools (ten dos ustawia cdrom jako Z:\), jedyne co da się zrobić z tej płytki to uruchomić ghosta i tu zaczynaja się schodki. Po uruchomieniu ghosta i wymianie w napędzie na płytke gdzie jest obraz systemu w formacie *.HDD, gdy chcę załadować ten obraz ghost woła o hasło:/. Zadne słowa klucze nie działają, ani też klucz seryjny do tego xpka, bo hasło chyba jest maksymalnie 10 -cio znakowe. Nadmienie też, że na dysku laptopa jest ukryta partycja recovery mająca 2 mb i na której jest polecenie recovery.bat ale w żaden znany mi sposób nie da się wejść na tą partycje ani też wywołać to polecenie( chociaż w biosie ustawiam aby ładował partycje recovery:/). Czy ktoś może kiedyś instalował windowsa w taki sposób z takich płytek lub orientuje się w jaki sposób zrobić to całe Recovery??
gribek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online