Cytat:
Napisany przez tananga
Problem mój polega na tym,że podczas kopiowania płyt dvd w tzw."locie" czyli bezpośrednio z płyty na płytę strasznie długo mi się to przegrywa (średnio ok 30 min). Sprawdzałem u znajomych i u nich ta sama operacja zajmuje ok15 min. Słyszałem,że można coś ustawić w Nero. Może ktoś mi podpowie co i jak. Posiadam nagrywarkę LG GSA 4167B, napęd LG GDR 8163B. Dodam jeszcze,że próbowałem na płytach wielu firm.
|
Może problem nie tkwi w hardware'rze tylko poprostu to tkwi w płytach źródłowych, może mają zabezpieczenia poprostu, którym nero nie daje rady, może spróbuj zamiast nero jakiegoś innego programu, może to rozwiąże problem. Przyczyn może być wiele, może twój napęd źródłowy czyli 8163B jest brudny, płyty na których wypalasz są niedostosowane do parametrów jakie ustawiasz w programie (chociażby prędkość zapisu). Nie mówię, że to jest to, bankowo ale warto potestować. Jak nie pomoże, jak poprzednicy napisali sprawdź zworki, połączenia obu napędów do kontrolera. Pozdrawiam i życzę udanego rozwiązania problemu!