Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.04.2006, 11:10   #80
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
ile kosztuje kWh? proszę bardzo - dla Wrocławia. jak to Przeczytasz i ZROZUMIESZ to pozostanie tylko wizyta u psychiatry (może nawet hospitalizacja) http://www.energiapro.pl/klient/tary...yfa_zmiana.pdf
e... hmm... szczerze mówiąc nie spodziewałem się na to pytanie 36 stronicowej odpowiedzi

Przeleciałem to tylko, żeby psychiatryka nie ryzykować i najwyższa opłaca, jaką znalazłem w jednej tabelce to ok. 26 groszy. Biorąc pod uwage, że mieszkam jakieś 2 km w linii prostej od energetyki, to raczej dużo więcej u mnie nie będzie. Niech z dodatkowymi opłatami będzie to te 30-40 groszy.

Cytat:
Napisany przez ed hunter
bez przesady z tą klasą energetyczną - LG nie żre dużo więcej, ale ma 2 agregaty!!! a to jest istotne.
No to teraz licząc, że według wcześniejszych porównań wychodzi większe zużycie jakieś 0,35kW dziennie, czyli 1kW na 3 dni, czyli ok. 10 na miesiąc. To daje wyższe opłaty ok. 3,5 złotego na miesiąc czyli z 50 złotych na rok. Nie jest więc tak tragicznie. Biorąc pod uwagę, że za klasę energetyczną A z podobnym wyposażeniem musiałbym dać przynajmniej z 250 - 300 złotych więcej, to przez najblizsze 5-6 lat koszty wychodzą podobnie. Potem dopiero zaczęłoby się dodatkowo dopłacać, ale w sumie też nie majątek. Muszę jeszcze zobaczyć, ile zużywa ta, którą mam obecnie.

A te dwa agregaty to co tak w praktyce dają? Szybsze mrożenie, większą wydajność?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post