Cytat:
Napisany przez ro29
Wiesz - zależy jakiej firmy chcesz kupić - bo bez problemu znajdziesz lodówki za około 1000 zł - aczkolwiek na pewno trochę mniej uznanych marek - np:
|
Rzeczywiście trochę tego jest. Akurat te sklepy, które przeglądałem nie miały dużo w tych cenach, a jak już coś było to wysokość max. 120 cm, a to jednak dla nas zdecydowanie za mało.
Cytat:
tp://www.domar.bydgoszcz.pl/sklep/opis.php?id=894&grupa=Ch%B3odziarko-Zamra%BFarki_z_g%F3rnym_zamra%BFarnikiem&produkt=L G_GR-262SQ[/url]
- to chyba ten Twój model LG - tutaj nie ma kosztów przesyłki !)
|
Zgadza się, chociaż są dwa modele jego 262SQ i 2
92SQ. Naturalnie nie mam pojęcia, czym się różnią
Tak czy siak strona nienajtańsza, bo udało mi się ją już znaleźć za 999 złotych, a przeciętna cena to ok. 1000-1100.
A ta wiesz, że jest interesująca. Nie ma oczywiście maszyny do lodu, ani pułek na drzwiczkach od zamrażalki, ale wygląda ciekawie. Poszukam czegoś więcej na jej temat.
Cytat:
Najprościej - spójrz na rachunek za energię !! Oczywiście pamiętaj zliczyć zarówno koszt przesyłowy za kWh jak i za energię - w Poznaniu w taryfie standartowej jest to aktualnie z Vatem - 0,4016 za 1 kwh. Więc w tym przypadku różnica przy zużyciu na dobę powiedzmy o 0,35 kWh więcej - wynosi 4,22 zł na miesiąc
Podejrzewam, że u Ciebie będzie podobna cena - choć drobne różnice w cenie kWh mogą być.
|
Fakt, nie pomyślałem o rachunku za energie, ale to pewnie dlatego, że zwykle ja go nie płace

Poszukam dzisiaj jakiegoś starego i sprawdzę dokładnie.
Wyliczenia wstępne zrobiłem w poprzednim poście i mimo, że wyszło mi trochę mniej, to zaokrągliłem rocznie na 50 złotych, co wychodzi praktycznie tak samo.
Cytat:
@andrzejj9 - - to chyba się nieźle spotkaliśmy - lodówka moich Rodziców to chyba bardzo podobny model jak Twój - Mińsk 15 !! z 1992 roku - spójrz na zdjęcie:
|
Widocznie jakiś popularny model w tamtych latach
Zresztą, wczoraj byłem u babci, rzuciłem okiem na jej lodówkę i okazało się, że ma.. Mińska tylko model 16

Ale to w sumie dobrze, że te lodówki były tak popularne. Może uda mi się znaleźć coś więcej na temat jej specyfikacji.