Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.04.2006, 20:35   #5
tananga
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.01.2006
tananga w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ops,pomyliłem strony,piszę po raz drugi, sorki.
Po zapoznaniu sie z wszystkimi poradami, opiniami dzięki wielkie za zainteresowanie tematem. Ja może do mojego tematu dorzucę to, że salon który mi sprzedał i zainstalował nagrywarkę i napęd wyjaśnił iż takie podłączenie taśmy ( a jest na jednej) stosuje w każdym przypadku. Sprawdziłem u kolegi który brał w tym samym miejscu i rzeczywiście podłączone ma tak samo ale u niego śmiga i przegranie płyty w locie średnio zajmuje ok 15min. Najciekawszy fakt tkwi w tym, że u mnie wybór prędkości nagrywania nie wpływa na czas nagrywania.Bez względu na prędkość-4x,8x lub 16x, czas nagrywania płyty z filmem wynosi ok 30 min.Nadmienię tu,że używam bardzo różnych nośników począwszy od firmowych (TDK,Esperanza, Verbatim) a kończąc na zwykłych, najtańszych płytach.Problem jest może i żaden bo można poczekać ale ciekawi mnie przyczyna tego i chciałbym to rozwiązać.Słyszałem,że można jakoś ustawić sposób buforowania przegrywanego sygnału, bo jak mi ktoś wyjaśnił nagrywarka nie nadąża z gromadzeniem materiału.Może na forum znajdzie się ktoś kto miał podobny przypadek i zrobił z tym porządek. Pozdrawiam
tananga jest offline   Odpowiedz cytując ten post