Ok. Jestem po testach i paru pytaniach w sklepie, więc napiszę lekkie sprawozdanie. Byłem w sklepie gdzie kupiłem nagrywarke, wypytałem się co z nią takiego i sprzedawca stwierdził że koniecnzie trzeba przynieść do Reklamacji, bo to jest uszkodzenie. Najdziwniejsze wydało mi się że pierwsze pytanie jakie mi zadał to "LiteOn, prawda ?". Ciekawe bo wydawało mi sie żę LiteOn'y nie są aż tak wadliwym sprzętem.
Jednak kupiłem jeszce pare Verbatimów i wykonałem testy. Ździwiłem się bo płytki nagrywają się bezproblemów. Tzn jest jeden mały, ale o tym później. Nie nastawiałem się na dobrze nagraną płytke, ponieważ przeddzień kupna płytek połaziłem po necie i zauważyłem że sporo osób miało ten problem i w wielu przypadkach lepsze płytki nie nagrywały dobrze. Część osób musiałem mailem popytać, ale żaden nie nagrał dobrze na Verbatimce. Mi się jednak udało i chwała

. Lecz problem nadal stoi nierozwiązany. Bede musiał porobić testy na innych płytkach.
A teraz troszke o tym problemie przy nagrywaniu. Nie wiem skąd się wziął bo pierwszy raz go ujrzałem. Nagrywa się pięknie, lecz przy weryfikacji odczytuje błąd że Sektory od
bla bla bla do sektora
bla bla bla nie są identyczne z nośnikiem. Dwa razy ujrzałem ten błąd a nagrałem 9 płyt w sumie. W obu przypadkach sektory były kolejne. Czyli przykładowo od 2000 do 2001. Nie wiem czy to jakiś osobny problem czy związany z tym wyżej opisywanym. (ostatnio jeszce na jednym z dysków pojawiły mi się BadSectory, lecz problem pojawił się także gdy źródłem danych była inna "zdrowa" partycja).
To tyle. Problem po części rozwiązany. I tak przeważnie kupowałem Verbatimy. Gorzej bo czasami dostaje od kogoś całego cake'a jakichś Hawków. Zobaczymy następnym razem. Bo wydawać kasy na całego cake'a nie chce. Może kiedys kupie pojedyńczą płytke. Dziękuje za troske i odpowiedzi