Witam !
Cytat:
|
Napisany przez Oktawian89
Z tego co wiem to moj ojciec ma tele 2 i ten prefiks plusa  + jeszcze neostrade z tp
czyli placi tak jak by 2 rachunki z tele 2 i tpsa ... ?!
|
Oczywiście mając podpisaną umowę z Tele2 otrzymuje się dwa rachunki - jeden od TP - za abonament + np. Neostradę - a drugi od Tele2 - za rozmowy - Rodzice tak mają więc wiem
Oczywiście ten za rozmowy przychodzi jak rachunek przekroczy 25 zł netto - a zazwyczaj u nas jest to około 35 zł brutto - średnio raz na niecałe 3 miesiące
Natomiast w kwestii umowy - tak się składa, że my umowę z Tele2 podpisywaliśmy już ponad rok temu - i normalnie najpierw człowiek się zorientował co i jak - zarówno w Internecie, jak i dzwoniąc chyba dwa razy na infolinię - a później zadzwoniłem i zamówiłem kuriera - był chyba po 4 dniach na umówioną godzinę już z wypisaną prawie umową - podpisy i po problemie.
Oczywiście już po tym fakcie - dwa razy pojawili się przedstawiciele Tele2 - i niestety zaczynali rozmowę od swoich sloganów

- jak był ostatnio to coś zaczął gadać, nie wiedziałem o co mu chodzi - więc się pytam - a Pan z jakiej firmy - no więc pokazuje, że z Tele2 - to ja na to, że już z ich usług korzystamy - no to się uśmiechnął, zapytał czy jesteśmy zadowoleni i do widzenia.
Aczkolwiek zdają sobie sprawę z tego, że jak już w tym temacie pisano - działanie ich przedstawiciele jest z założenia "na babcię" - zaczynają, że my od tanich rozmów itd. I nie jedna osoba mogła by się na to nabrać

- i z tego co wiadomo już wiele się nabrało, podpisując nieświadomie umowę ...
Pozdrawiam
ro29