Cytat:
Napisany przez Berion
Wydaje mi si***281;, ***380;e tak. Trzy razy sprawdza***322;em.
Hmm... czyli problem nie jest ze sterownikami [?]. Og***243;lnie rzecz bior***261;c mam problem z konfiguracj***261; po***322;***261;czenia PC<->XBX. Pomy***347;la***322;em, ***380;e to wina braku ster***243;w. Lama jestem w tej materii 
|
Hm, tez mialem z poczatku z tym problem, ale...
to jest prostsze niz moze Ci sie wydawac
Odrazu na poczatku mowie - w Windowsie (raczej) nie da sie zrobic polaczenia z Xboksem tak, by byl on widoczny w "Moich miejscach sieciowych/Otoczeniu Sieciowym" - polaczenie z nim mozliwe jest jedynie przez "FTP" (swoja droga - to jest BARDZO dobre rozwiazanie).
Wiec najpierw musisz zaopatrzyc sie w klienta FTP (osobiscie polecam FlashFXP lub Total Commander - ten drugi chyba ma kazdy

),
prawidlowo skonfigurowac siec, a wiec (pisze z pamieci, bo jak wiadomo - windowsa na dysku nie mam):
ustawic wlasciwe grupy robocze: PPM Moj Komputer > Nazwa Komputera > Zmien > w polu 'grupa robocza' wpisz np. LAN
nastepnie do Panel Sterowania > Polaczenia sieciowe > PPM na karte sieciowa > Protokol internetowy TCP/IP > Wlasciwosci:
podajesz np. 192.168.1.1
maska np. 255.255.255.0
brama domyslna: tu pusto.
Klikasz OK i.. przechodzimy do XBOKSa

..
nie jestem pewien czy ustawienia w samym XBMC sa wystarczajace, ale mozesz sprobowac (mysle, ze tak, chociaz nie jestem pewien na 100%)..
tez wale z pamieci (zalezy jeszcze jaka masz wersje XBMC) - wszystko opiera sie na podaniu identycznych danych jak na PC tylko:
podajesz IP 192.168.1.2 (wszystko to przyklady - na ktorych POWINNO dzialac)
maska pozostaje taka sama
brama domyslna: IP PC czyli : 192.168.1.1
zaptaszasz gdzies korzystanie z internetu i..
..powinno dzialac..
..po drodze gdzies tam w XBMC ustawialo sie haslo do FTP.. pozniej tylko odpalasz ktorys z wczesniej przeze mnie wspomnianych klientow FTP, wpisujesz IP xboksa (w tym przypadku 192.168.1.2) haslo i login taki, jaki ustawiles w XBMC i powinienes zobaczyc dyski Xboksa

.
Dodam, ze ustawienia na DHCP raczej nie powinny dzialac, bo.. nie znasz IP, ktore musisz wpisac do klienta FTP, by sie z nim polaczyc, wiec ten sposob odpada.. sam na sieciach nie znam sie za bardzo, wiec nie krzyczec.
-edit po kilku sek.-
Nie musze chyba pisac, ze gdy chcesz miec w sieci np. PC, PC i XBOKSa to najlepszym sposobem jest zakupienie Routera - bezproblemowa, szybka konfiguracja, naprawde polecam.. tymi skretkami i ustawieniami w windzie nie ma co sie bawic ;-)
pozdro