Ja mam nagrywarke Lite-On DVDRW RW 1S41 od jakiegos roku i zaczela mi sie sypac.Nagrywam naprawde malo ,moze nagralem z 50 sztuk DVD na niej bo CD nagrywam na nagrywarce CD Samsung .Nagrywarka DVD jest mi tylko potrzebna do zgrywania danych ,ktore sie nie mieszcza na kompie np.filmy RMVB ktorych sporo sciagam albo gry w obrazach plyt ,w ktore obecnie nie gram.Mam z nia taki problem ,ze plyty DVD nagrywa dalej bez zarzutow ale nie chca sie juz otwierac albo strasznie sapia przy odtwarzaniu,nie moge tez zgrac tych danych z plyt spowrotem na kompa ,caly czas wyskakuje mi blad danych CRC (na roznych plytkach probowalem i tych tanszych i drozszych.)Otatnio zmienialem w niej Firmware i po resecie kompa juz sie komp z nia nie chce uruchomic ,wiec pozostalo mi ja tylko odmontowac.
Poradzcie jakas nagrywareczke(tak do 250z***322;) co by dobrze nagrywala i nie sprawiala problemow jak bede chcial te dane spowroten zrywac na kompa (bo z plyt DVD raczej nie odtwrzam a gry odpalam tylko przez Daemon Tools.)Widze ,ze o Lite-onach macie dobre opinie ,wiec moze trafil mi sie poprostu wadliwy egzemplarz
|