Cytat:
Napisany przez para
Nie wiem czy poprowadziłbym serwis lepiej, ale dziękuję za zaproszenie.
|
Woj Sam Cie wzywa. (w tle melodia "You're in the army ...").
Sluchajcie nie ma co sie oszukiwac. Tematyka napedow optycznych nie rozwija sie tak szybko jak sobie bysmy tego chcieli (tutaj sporym hamulcem jest fizyka, a tego sie przeskoczyc nie da). Nowinek i ciekawostek nie ma az tak duzo zeby portal mogl przeciagac za pomoca newsow. Sila rzeczy dorzuca sie informacje prasowe. No to mamy juz troche nowinek z dziedziny napedow, kilka ciekawostek z tejze, no i informacje prasowe - nadal malo. No to dowalamy aktualizacje BIOS'ow. No fajnie tylko generalnie news o nowym Biosie do napedu X zainteresuje jakies 5% czytajacych, ktorzy maja ten naped (jedynie zainteresuje, bo nie wiadomo czy beda zainteresowani wgrywaniem). No to w zasadzie mamy juz wszystko z dziedziny napedow optycznych co sie tylko da wrzucic ... Generuje to srednio 1-2 newsy dziennie. Tym ma portal przyciagac ? Trzeba siegac do dziedzin zaprzyjaznionych (kompy, soft) zeby newsy wogole mialy sens bytu. No ale zdarzaja sie tez dni w ktorych w tych wszystkich dziedzinach niewiele sie dzieje, a newswritter akurat przeczytal jakis artykul ktory mu sie spodobal - no to pisze.
Czy to zle ?? Mi sie wydaje ze ani nie zle, ani nie dobrze. W zasadzie sprawa KRRiT troche ma z serwisem wspolnego - taki serwis to tez media, choc wydaje mi sie serwisy internetowe nie podlegaja pod KRRiT. Co do piractwa, to to jest oczywiste, ze serwis ma prawo, ba, prawie obowiazek publikowac newsy z tym zwiazane.
I ja generalnie polecalbym sie tak bardzo newsami nie podniecac - IMO nie ma o co. News wisi kilka dni i potem spada. To nie jest artykul, esej czy opracowanie, tylko krotki, subiektywny, oparty na zewnetrznych subiektywnych zrodlach tekst.