Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.04.2006, 12:36   #4
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Vanyel
Postanowiłem spróbować inaczej - pliki IFO z Memories nazwałem VTS_05_0 i przekopiowałem do folderu z filmem, plik VOB w którym jest pokaz nazywa się VTS_05_1 i także umiejscowiony został w folderze z filmem. Tylko teraz czym to zupdate'ować by film "widział" nowy VTS_5?
Jeszcze inaczej...

Otwórz ten film w PGCEdit (bez tych skopiowanych vobów) i z menu File wybierz Import VTST titles. Wskaż plik ifo z tym pokazem slajdów i pozwól programowi skopiować pliki VOB.

Cytat:
Napisany przez Vanyel
Odnośnie tych post commands, mam nadzieję, że chodziło o poniższe zdjęcie (podświetliłem odpowiednie menu):
Instrukcje z linii 2 i 3 przyporządkowują rejestrowi GPRM(0) numer naciśniętego przycisku (od 1 do 4). Kolejne instrukcje warunkowe (if) sprawdzają, który przycisk został naciśnięty. W zależności od tego ustawiana jest inna wartość rejestru GPRM(4) i wykonywany skok do PGC2 VMGM. Dlaczego VMGM? Bo skoki pomiędzy VTS mogą być robione tylko przez VMGM. Czyli obsługa twojego nowego przycisku (nr 5) może wyglądać tak:

20 Set gprm(4) = (mov) 259
21 (JumpSS) Jump to VMGM PGC2

jeśli oczywiście wartość 259 jest wolna (obejrzyj to VMGM PGC2). Dalsze sterowanie, czyli skok do VTS z pokazem slajdów zrobisz dostawiając instrukcje skoku w PGC2 wideo managera w zależności od wartości 259 GPRM(4) oczywiście.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post