Cytat:
Napisany przez pawelblu
Ok, wiec mamy taki nienadajacy sie temat o piractwie z CDRinfo.pl vs. taki nadajacy sie temat o tym ze Philips powolal firme ktora bedzie produkowac wyswietlacze do urzadzen mobilnych z CDRinfo.com.
Ktore bardziej pasuje do tematyki serwisu? Moim zdaniem to o piractwie, mimo ze ma charakter spoleczny a nie techniczny (w tym przykladzie to wogole raczej biznesowy niz techniczny).
|
Dla mnie obydwa by pasowały.
Cytat:
Napisany przez pawelblu
A moze wszystko co jest o elektronice ma sie znalezc w serwisie wypierajac to co ma charakter spoleczny (idac argumentacja dlaczego Gregg nie porusza innych tematow ktore wymieniles) ? To ja w takim razie domagam sie newsow z dziedziny kardiologi - np. o nowosciach z dziedziny elektronicznych rozrusznikow serca, bo moze byc to ciekawe. Jeszcze przydalyby sie informacje o nowych laptopach, bo moze sobie wymienie.
|
Tematy dotyczące elektroniki myślę, że nie zaszkodzą reputacji portalu, raczej ją utrzymają.
Celowo wymieniłem inne, żeby obalić absurdalny według mnie zarzut cenzury.
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Para - moim zdaniem ograniczasz sie dojednowymiarowego postrzegania techniczny i nietechniczny i troche gubisz to co chciales poczatkowo zaznaczyc, ze chodzi Ci o to zeby nie cytowac tylko GW (o ile rozumiem o to Ci chodzi), na co Gregg ma zupelne prawo odpowiedziec ze innej gazety nie czyta, wiec nie ma jak cytowac innej.
|
Nie chodzi mi, żeby nie cytować GW. To po pierwsze.
Jeśli cytaty z GW pochodziłyby z działu nauka czy technicznego to ten post czy wątek wogóle by nie powstał,
tak samo jeśliby pochodziły z Wprost, Neewsweka czy Naszego Dziennika (choć nie wiem czy Nasz Dziennik ma strony techniczne).
A wyobrażasz sobie jakby jeden z redaktorów czytał tylko Nasz Dziennik i ogładał tylko Telewizję Trwam,
jakie ciekawe byłyby newsy społeczne?
Albo kogoś pochodzenia żydowskiego, który za najważniejsze uznałby by wątki o problemie palestyńsko-żydowskim?
Cytat:
Napisany przez pawelblu
PS. Juz troche gubie watek, gdzie tak wogole jest ten problem ...
|
No to wyjaśniam: chodziło mi tylko o to, że GW jak każda gazeta czy tygodnik w Polsce
reprezentuje określone poglądy polityczne (czy mi się one podobają czy nie to inna sprawa).
I nie wiem, czy to przypadek, czy nie, że 3 po kolei newsy, napisane przez tego samego autora nie dość, że nie były związane z tematem portalu,
to na dodatek pochodziły z tej samej gazety.
Dlatego uznałem to (może niesłusznie) za uprawianie polityki.
A na uprawianiu polityki portal cdrinfo.pl może tylko stracić.
To wszystko.
Ale jeżeli redaktorzy portalu uznają, że jest to w porządku, to ten watek warto zamknąć,
żeby nie tracić niepotrzebnie czasu na pisanie postów.
Pozdrawiam.