Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.04.2006, 23:23   #6
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Vanyel
Hmm, skorzystałem z Import VTST Titles i faktycznie dodało mi tego Voba z Memories jako VTS_5, ale nie utworzyło przy nim nowego szóstego title. Trzeba to jakoś zrobić ręcznie?
Powinno stworzyć dodatkowy tytuł automatycznie - to jest importowanie tytułów; zrobiłem kilka różnych prób i zawsze przy importowanym VTST pojawia się dodatkowy (kolejny) tytuł - coś jest nie tak. Obejrzyj tą strukturę z Memories w PGCEdit, czy ma tytuły, rozdziały. Przy imporcie wskazałeś plik ifo titleseta z tym, co chciałeś zaimportować? Spróbuj przepuścić obie struktury przez DVDRemake - jeśli są jakieś błędy, to może zostaną poprawione.

Cytat:
Napisany przez Vanyel
W Post commands dodałem:
20 Set gprm(4) = (mov) 259
21 (JumpSS) Jump to VMGM PGC2
Mam nadzieję, że tę istrukcję skoku mam wpisać tutaj:
to co mówiłem - takie wyrywki bez analizy całości raczej trudne są

Spróbujmy...
Zobacz co się dzieje - rejestr GPRM(4) przechowuje wartość odpowiadającą numerowi naciśniętego przycisku. W liniach od 9 do 18 jest sprawdzane, który przycisk (1-5) został naciśnięty i w zależności od tego wykonywany jest skok do odpowiedniego tytułu.

Trochę mnie niepokoi, że porównywane są numery przycisków od 1 do 5, a w poprzednim menu były tylko 3 wartości - albo przyciski zostały wcześniej usunięte, albo to VMGM PGC jest wywoływane też z innego menu...

Więc może bezpieczniej w poprzednim menu przyporządkować nowemu przyciskowi wartość 262 zamiast 259, co w wyniku działania instrukcji w linii 7 VMGM PGC2 da nam wartość rejestru GPRM(4)=6. Zmodyfikuj też instrukcję z linii 8 - z ">=" zmień na ">".

Teraz wystarczy po linii 18 dodać 2 dodatkowe linie (Add after):

19 Set gprm(0) = (mov) 6
20 if ( gprm(0) == gprm(4) ) then { (JumpTT) Jump to Title 6 }

oczywiście jak już ci się uda uzyskać ten 6 tytuł

Powinno to zadziałać. Jeszcze jedna rzecz cię czeka - musisz tak zmodyfikować post command tego importowanego tytułu, żeby po zakończeniu odtwarzania sterowanie zostało przekazane w odpowiednie miejsce.

Walcz
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post