Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.04.2006, 00:03   #14
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Data rejestracji: 06.08.2004
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Tak sobie czytam i muszę wtrącić swoje 3 gr
Bo zgadzam się w więkoszości z kolegą para ale też i ze stanowiskiem redakcji.
Ja codziennie robię sobie "prasówkę" (interia, gazeta, onet, wp ....) i raczej na CDRinfo
szukam co innego niż w prasie codziennej, z drugiej strony bardzo dobrze rozumiem
wszystkie problemy redakcji .
Dlatego chciałbym zwrócić na to że w newsach na CDRinfo mało jest tekstów o czymś co
leży najbliżej tematu nośników optycznych, czyli sprzętu do ich odtważania
Nie wiem jak inni ale ja nie nagrywam płyty dla samej operacji "wypalenia"
I nie chodzi mi np. o odtważacze MP3, ale o teksty o sprzęcie AV z klasy trochę ponad "standard".
A tu jest o czym pisać bo mnogość marek może przyprawić o ból głowy.
No i temat ciekawy i jak najbardziej kształcący bo wiele młodych ludzi często nie wie
że np. są obecnie produkowane lampowe wzmacniacze i napędy CD, że kino domowe
to nie są plastikowe głośniczki z tandetnym wzmacniaczem z 200 zł,
że świat AV nie kończy się na MediaMarkt.
W polityce już mamy takie bagno że lepiej nie mówić, dlatego jak nie macie o czym pisać
to można o dobrym sprzęcie, wzmacniacze, odtwarzacze, projektory, kolumny, kable ....
Ktoś powie "przecież są magazyny w tym temacie i portale swoje mają" .
- A ile ludzi tu zaglądających kupuje np. "HiFi i Video" ? ilu z tu zaglądających słyszało nazwy: Rega, Tule, JJ Electronics, Jolaida, AudioNote, Cabasse, Ongaku, Rotel, McIntosh (nie mylić z komputerem), Luxman, NAD, Cambridge Audio, Tanoy, Kef, Paradigm, JM Lab, Sonic Link, Musical Fidelity ....... (już mi się niechce wymieniać)
Ktoś inny powie "to nie na przeciętną kieszeń, po co o tym pisać".
- Nieprawda, za kwotę którą każdy (pracujący) jest wstanie uskładać już fajny zestaw można złożyć.

Generalnie uważam że zamiast polityki newsy o sprzęcie AV z tzw. wyższej półki .
Nawet jak się kasy na takowy nie ma to zawsze można iść do salonu AV i za darmo posłuchać, oglądnąć, i wyrobić swoje zdanie w tym temacie, złapać bakcyla i nie wydawać kasy na plastikowe badziewia made in china .
Walorów edukacyjnych tego typu newsów chyba nikt nie podważy

To były moje 3 gr. czym można politykę zastąpić .

Chętnie bym popisał w tym temacie , ale mam tyle spraw i obowiązków że nie dam rady,
mam kolegę który ma wielką wiedzę w tym temacie i czas , ale to leń straszliwy i raczej wątpię bym go namówił.