Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.04.2006, 09:32   #663
tompol
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 21.04.2004
tompol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez oddwor
@tompol - nie rozumiesz ...
Ja też czasami tęsknię za smakiem czekolady na kartki...
A ja za blokiem czekoladopodobnym z kruszonymi waflami w srodku sprzedawanym w latach 80-tych, za sekaczami - ale tylko tymi sprzedawanymi w latach 82-84 (mowa oczywiscie o rurkach z kremem a nie o ciescie z 60-ciu jaj). Dlatego napisalem ze tylko tymi bo wlasnie wtedy one sie pojawily w sprzedazy i jako pierwsze mialy super krem, niezle alkoholizowany

Ale najbardziej tesknie za pewnymi czekoladkami o ktorych nikt nie pamieta. Otoz na przelomie lat siedemdziesiatych i osiemdziesiatych byly sprzedawane czekoladki (po 6 szt. w opakowajniu) z roztworem kawy w srodku. Na opakowaniach tych czekoladek mozna bylo znalezc rysunki czolwej polskiej mysli motoryzacyjnej czyli takich samochodow jak fiat maly i duzy, polonez, chyba nawet syrenka tez byla. Rysunki taki byly umieszczeno poniewaz czekoladki te niby mialy byc dla kierowcow by nie zasneli za kierownica.
Nie wiem czy spelnialy one swoje zadanie (mialem wtedy z 7 lat) ale co jakis czas mialem je w domu i je po prostu uwielbialem.
Ech... stare dobre czasy...

Jestem ciekaw czy ktos jeszcze procz mnie pamieta te czekoladki, ja nawet nie pamietam kto je produkowal...
tompol jest offline   Odpowiedz cytując ten post