Witam !
Przeglądnąłem wszystkie wypowiedzi, które się pojawiły w tym temacie - oraz stronkę od której wszystko się zaczęło - i prawdę mówiąc mam mieszane uczucia.
Wydaje mi się bowiem - jak to niektórzy już zauważyli - że problemem jest nie tylko to, że na Forach itd. pojawiają się "trolle" i zadają proste pytania - bo jeśli ja mam być szczery - w jakimś zakresie ja jestem w stanie to zrozumieć - przecież każdy było młody, miał mniejszę wiedzę niż dzisiaj itd.
Większym problemem jest fakt, że dziś dzieci zaczynają mieć w coraz to młodszym wieku - dostęp do Internetu, dostają telefony komórkowe - i niestety - w większości nie traktują Internetu - jako źródła wiedzy - to znaczy miejsca gdzie można coś znaleźć i się NAUCZYĆ- a jeśli nawet to nie chce im się szukać, ale właśnie podstawowymi stronami są strony typu ściąga.pl itd. I to jest niepokojące - zwłaszcza, że często brak jest nadzoru Rodziców, nad tym co robią dzieci - a niestety Internet oprócz zalet ma też sporo wad ...
Niestety - to co napisał @
Prezesik jest prawdą - media jak i Internet kreują młodzież, a coraz bardziej dzieci - samemu już mi się zdarza mieć problem, jak rozmawiam z moimi młodszymi znacznie kuzynkami - trudno ich zrozumieć, brak jest stosowania podstawowych zasad pisowni itd. To samo tyczy się niestety nowych uzytkowników na różnych Forach - myślą przecież za takie coś nikt ich "realnie" nie skarci - ale niestety później przenosi się to na "realny" życie ...
Natomiast to co napisano o Neostradzie - prawdą jest taka, że spotkałem się z sytuacją - opiniami - że dziś Neostrada - jako symbol łącza stałego - staje się podstawowym miejscem rozrywki - zwłaszcza dla dzieci z mniejszych miejscowości - co niestety ma swoje niedobre konsekwencje. Oczywiście - może czasem lepiej siedzieć w Internecie niż włóczyć się i rozrabiać - ale jak wiadomo są jeszcze inne formy rozrywki - choćby sport itd.
Kończę, przepraszam może za trochę chaotyczną wypowiedź
Pozdrawiam
ro29