Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.04.2006, 17:08   #286
magdagala
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.04.2006
magdagala w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
hej jestem kolejną nową osobą na tym forum i do tego nie mam za bardzo pojęcia o nagrywaniu ale mam jeden problem. Tzn tak ogólnie płytki dvd nagrywam tak że:
1. wkładam oryginal do napedu
2. mam wlaczony any dvd
3. wlączam dvd shrink
4. analiza
5. wszystko mi zrzuca na dysk wlaczajac backup
6. plytka sama wyjezdza po zrzuceniu i program prosi i wrzucenie czystej
7. nagrywanie
Zawsze tak robilam bo ktos mi to pokazal wiecej sie nie znam na tym. Ale teraz jest problem bo mam film sciagniety z netu z tymi wszystkimi plikami vob ifo bup. No i dobra teraz sie zaczynaja schody. poza tmamtymi programami mam nero start smart i cos mi sie wydaje ze ten program to jakas kicha. Pliki z vobami maja w sumie ponad 7gb. Teraz musialabym to zmniejszyc i zamienić na iso czy jak>? Dodam ze jak wlaczam nero i chce nagrac dvd_video to jak chce dodac pliki do folderu VIDEO_TS to wrzuca tylko część a przy reszcie wyskakuje taki bląd:
poniższe pliki nie mogą rezydować w folderze VIDEO_TS kompilacji DVD video:
(tu sa wymienione np. king.kong-The.Movie.DVDR.[dejdi].(osloskop.net).VTS_01_1.VOB
.................................................. ............................2.VOB itd)
Do folderu mozna VIDEO_TS można dodawać tylko pliki zgodne z DVD_video:
VIDEO_TS.ifo, VIDEO_TS.bup, VIDEO_TS.vob i in.
I coś dalej pisze że musze użyć programu do authoringu aby utworzyć pliki dvd_video ze standardowych plików video takich jak avi, mpg.

Ale przecież te wymienione pliki to jest ten vob, ja wogóle nie wiem o co chodzi. Błagam pomózcie bo siedze nad tym juz kilka dni
magdagala jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online