Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.04.2006, 19:35   #2
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez raffal
A ja miałem ostatnio ciekawą sytuacje. Kupiłem 3 sztuki w kopertach ThinkXtra, DVD-R x8 w carefour. Włączyłem Qsuit żeby sprawdzić z jaką prędkością bezpiecznie da się je nagrać. Dałem x8 test zwiecha , dałem x4 test zwiecha, dałem x2,4 wyskoczyło coś tam ale nawet nie czytałem. Zamkłem więc qsuite i wypalam w nero x8. Jakie było moje żdziwienie że komp nagle zaczoł strasznie mulić, winamp strasznie cioł mp3-ke. Płyta nagrywała się 25 minut. Zrestartowałem więc kompa myśląc że to może jakiś przejściowy problem i robie testa nagranej wcześniej płytki. Wyszło jakieś 96%, robie więc test transferu i tu zonk. Płytka idzie maksymalnie x4, ale nie panikuje bo mysle że to wina płytki zarzucam tdk które wcześniej zgrywałem na dysk w 6 minut. Ta płytka też osiaga maksymalny transfer x4. No to już jest jakiś problem sobie mysle.
Co się okazało nagrywarka sama przestawiła się w tryb PIO , więc szybka zmiana , restart kompa i wszystko chodzi dobrze. Więc jakby komuś nagle nagrywarka zaczeła wolno palić i przegrywać to może mieć podobną sytuacje do mojej. Wtedy nie panikować tylko sprawdzić w jakim trybie działa nagrywarka.

Pozatym troche dziwna sytuacja że Qsuite przestawił tryb. I tu moje pytanie do doświadczonych użytkowników , co mogło spowodować cos takiego.
To sama winda Ci przestawiła... Normalne, po iluś próbach (10 już nie pamiętam) winda sama przestawia napęd w PIO jak w DMA za słaby transfer...