Generalnie to zapisywałem płytki x8 lub x 6 na nagrywarkach które podałem powyżej i nei iwem jakie płyty lubią te LITEONy al ja się już poddałem dlatego chciałem zakupić tego Pionieera. Na płytkach x6 x8 sony ida bez wiekszych problemów, ale na płytkach do zadrukowania na drukarce atramentowej to poprostu jest los szczęscia kótra będzie działać ( a na płytkach do zadrukowania przedewszystkim wypalam) Próbowałem TDK, VERBATIM, EMTEC, no - name i poprostu to jes fuks jakośc zapisu w miare w teście pod nero odczyt i scan bezproblemowy nośnika, a na stacjonarnych odtwarzaczach niestety lipa

filmy poprostu lekko się przycinaja czasem w 2 czasem w 3 miejscach, ale to nei to co chciałbym uzyskać.
Jestem filmowcem moimi odbiorcami sa ludzie którzy odtwarzają filmy na stacjonarnych sprzętach więc nie wynik testu na kompie dla mnei wazny a to by płyta vyła bezproblemowo odtwarzana w większości odtwarzaczach stacjonarnych, tutaj większośc znajomych preferuje zapis wolniejszy, w specyfikacji przeczytałem że ten Pionieer pali DVD - x 1 niestety nikt z was nei odpowiedział czy pali x1 (chęc testu pominę bo i tak widzę że nikomu nei chce się zapuszczać palenia x1), ale za wszelkie odpowiedzi dzięki!!!