Witam!
Zakupiłem 4 miesiące temu lg 4167b w firmie proline we Wrocławiu.Oni umyli ręce i wysłali mnie do serwisu door to door LG.
Od tej pory w serwisie centralnym lg wymienili mi 3 razy nagrywarkę, poprzednie dwie były zepsute, nie czytały poprawnie dvd, nagrywały płytki dvd do 20-30 % i powodowały restart kompa.
Prosiłem o zwort kasy za taki sprzęt a oni z LG wysłali mi kolejną nagrywarkę, coś nie tak, piszą co innego robią co innego, sami prośli mnie o numer konta, bo podobno miał być zwrot kasy.
Niezły burdel mają w tym cały serwisie LG, poprzedniej nagrywaki szukali 2 tygodnie na magazynie jak do nich posłałem kolejną zepsutą do serwisu LG.
Niekompetencja tego serwisu zadziwia wraz z aroganckim zachowaniem pracowników, teraz mam pisać 4 już z kolei pisemną reklamację i wysyłać na kolejny adres, jedna wielka porażka !!! Przestrzegam wszystkich przed tym serwisem i tą nagrywarką, nie wiem jak to się stało, że wygrywa ona testy, muszą naprawdę nieźle płacić tym gazetom i serwisom, aby wcisnąć ludziom taki złom.
Wczoraj dostałem (miał być zwrot kasy a dostałem następny złom) kolejną nową lg 4167b z firmware 13, jest prawie to samo, płyty cdr chodzą i nagrywają się ok nawet przy x48 i,dvd filmy chodzą ładnie nic nie tnie. Nagrywanie płyt dvd - to samo co poprzednio 20-50 % i restart kompa.
Moja konfiguracja : duro 1.3 morgan, 256sdram 133, samsung 80 7200,ECS k7vza 3.0(via KT133A),Chieftec 360W, cdrw liteon,win xp sp2 (oryginalny). Aspi i dma w porządku, zasilanie stabilne, hyperion 4in1 5.0 pro.
Co może być przyczyną restartów podczas nagrywania dvd

Ma ktoś z Was jakiś pomysł, jest to wina starego chipsetu na płycie głównej , bo jak nie to muszę pisać już 4 rekalmację tym razem bez wysyłki sprzętu, porażka nagrywarka dvd , która nie nagrywa dvd