Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.04.2006, 21:07   #37
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
(...)
@ pykson

Rozumiem twoje argumenty, ale niestety są to żadne argumenty.. Bo prowadząc tak, jak prowadzisz - i sam z pewnością zdajesz sobie z tego sprawę - narażasz na niebezpieczeństwo nie tylko siebie, ale także innych. A z mojego punktu widzenia - nie masz na to prawa, bez względu na na to, czego wymaga twoja praca czy twój szef..
zdaje sobie sprawe, ze gadajac przez komorke zwiekszam dodatkowo niebezpieczenstwo jakie stawarzam na drodze swoim 12 letnim golfem, jeszcze dosyc mlodym wiekiem i fajka w gebie. Z komorka przy uchu stanowie prawdziwa bombe drogowa, ale czy wieksza niz niemloda juz pani przytulona do kierownicy w dupnym kapeluszu, wiekszym niz jej matiz, zastanawiajaca sie czy aby na pewno jej roczne opony wytrzymaja niemala przeciez predkosc 50km/h?

nie mam prawa do tego ale nie odbierajac telefonow w czasie jazdy staje sie niewiarygodnym i srednioprzydatnym pracownikiem - moge szukac innej pracy, wiec sadze ze to argumenty jednak jakies sa

BT jestem w stanie rozwazyc i mysle, ze jest mnie na niego stac choc jak pisalem - moze mi sie wydaje, ale jednak rak/nog mi nie brakuje a podzielnosci uwagi w sytuacjach typu rozmowa + skrzyzowanie/szybkie_kilkupasowe_rondo/ciasna_przepychanka itp.
nie wykluczam, ze moze sam fakt trzymania sluchawki i wsluchiwania sie w przerywany czesto slaby sygnal powoduje koniecznosc wiekszego skupienia sie na rozmowie niz na drodze.