Dyskusja: aparat cyfrowy
Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.10.2002, 17:38   #9
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: Re: Re: Re: Re: aparat cyfrowy

Cytat:
Adik napisa***322;(a)

port na pewno jest aktywny, bo jak zamieniam go z myszką (na przejściówce), to mysz działa normalnie, a z tymi przerwaniami, to o co chodzi
a co do tego żeby aparat był wogóle wykryty przez system, to potrezbne jest instalowanie sterów (tych od producenta), bo jak daje w Win'ie zeby wyszukał nowy sprzęt, to nic nie wykrywa, a jak daje, że chce zainstalować określine urządzenie, to tam jest dostępny tylko jakiś inny model Casio

jest to dla mnie ważna sprawa, więc prosze- ludzie pomóżcie mi z tym g...em
A co z ustawieniami portu? są jakieś opcje w biosie czy nie?
Aparat podłączony na comie nie będzie wykryty przez system tak jak to ma miejsce w przypadku USB. Dopiero po zainstalowaniu programu obsługującego, sterowników w nim zawartych i uruchomieniu tego programu możliwe będzie dostanie się do danych zawartych na karcie pamięci aparatu. Musisz mieć taki program - nie wiem co zrobiłeś z programem którego link ci podałem, ale należałoby jeszcze raz spróbować zainstlować go, zrestartować system i program uruchomić, mając wczesniej aparat podłączony kabelkiem do komputera.
Powtórze jeszsze raz: aparat z takim podłaczeniem wcale nie musi być wykryty przez system w pełnym tego słowa znaczeniu (brak gałęzi w menadżerze urzędzeń.
Jeżeli chodzi o przerawnia jest to jeden z elementów zasobów takich jak kanały DMA, porty, adresy pamięci jakie system przydziela dla użądzeń pracujących w nim min.
paput2000 jest offline   Odpowiedz cytując ten post