Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.04.2006, 03:18   #1
krzyszko
Bywalec

Data rejestracji: 15.03.2005
krzyszko w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy Lite-On LTR-52327S -nie czyta płyt

Witam,
Posiadam model jak w temacie... W sumie dużo nie nagrywałem
Mam nagrywarke juz po 3 wymianach :/ Za każdym razem cos sie waliło... az sie gwarancja skończyła... Na tej wypaliłem w sumie ok 100 płytek... Po czasie przestała czytac czyste płyty :/ Może znalazł sie ze 2-3 wyjątki na 20 płyt... i widze że i nagrane, oryginalne płyty równiez przestała czytać
Nie sądze by to był zabrudzony laser... Bo nie korzystam z niej tak często a korzystałem głównie by cos wypalic na nowiutkiej czystaj płycie... Nigdy w niej nic nie czytałem bo mam inny napęd do czytania... Dzis równiez zauważyłem że była podłączona do taśmy chyba 40 pin :/ albo 60... no w sumie malutko było tych pasków... Zmieniłem taśme, wymieniłem soft i nic nie dało Może jakies rady ? Nagrywarka wykrywana w Windzie super... jak wloze jakas plytke to chwilke pomróga na żółto i przestaje... Uruchamiam napęd to jeszcze jak by próbwała sprawdzic nosnik ale w gruncie rzeczy dalej go nie wykrywa Formatowałem dysk, zmieniałem oprogramowanie na Unixa, zmieniałem oprogramowanie do nagrywania... Nic nic...
i cos cichutko chodzi... Jakies rady ?

Za pomoc z góry dziękuje i Pozdrawiam,
Krzysiek
krzyszko jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online