Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.05.2006, 13:35   #111
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Zakup jeszcze nie dokonany, ale mimo to kolejnych wrażeń dochodzących wraz z poszukiwaniami jest wiele
(...)
To normalne - chodzisz, oglądasz, wrażeń coraz więcej, -a często sam już nie wiesz co kupić

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
(...) Spodobało mi się tam kilka kolejnych modeli, ale jak chciałem porozmawiać z kimś na ich temat, to jakoś w pobliżu była tylko tak na oko 20-letnia blondynka. Nie że oceniam wiedzę po pozorach, ale miałem pewne obiekcje, czy będzie ona w stanie mi coś konkretnego na temat lodówek powiedzieć. Ale że nie było nikogo innego, to spytałem..(...)
Cóż - rzeczywistość - jak się czasem człowiek zapyta coś w takich sklepach to śmiechu warte - z tym, że niestety uwzględnij, że ja czy Ty, się jeszcze zorientujemy - ale już np. moi Rodzice w wiele tego co powie sprzedawca, by uwierzyli. I nie tylko oni
Oczywiście czasem trafią się uczciwi i fachowi sprzedawcy

Akurat w MM ze sprzedawcami za dużo nie mieliśmy do czynienia - co prawda kupowaliśmy tam kuchenkę - ale sami mieliśmy upatrzony model, byliśmy już tam wcześniej - więc nasz kontakt ze sprzedawcą się ograniczył się głównie do rozmowy - "proszę Pana - tą kuchenkę kupujemy" i dalszych formalności.
Natomiast pamiętam jak kupowaliśmy odkurzacz - w takim większym sklepie "normalnym" - to ja sprzedawcę informowałem czym się różnią dwa modele od siebie - bo sam nie wiedział - najlepsze, że tą wiedzę, nie miałem z Internetu, tylko z folderu, który on sam mi dał, podczas naszej poprzedniej wizyty w tym sklepie

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
(...)
W MM 1199 i pewnie ją tam bym kupował, bo za 50 złotych miałbym utylizację starej lodówki, co we własnym zakresie może być problemem.
(...)
Nie wiem czy u nas byłby to problem - są firmy co za darmo odbierają taki złom - co prawda nie wiem czy też lodówki - nie widzę teraz ich reklamy w osiedlowej gazetce - jak rok temu wymieniliśmy kuchenkę, to wieczorem zadzwoniłem do tej firmy, rano następnego dnia przyjechali, zabrali i po problemie.
Pomijam fakt, czy oni to robią zgodnie z wymogami prawa tą utylizację itd.

A w kwestii sprowadzania lodówki z Warszawy ... mhmm - skoro jednak wyjdzie dużo taniej ... tylko sporo z tym zachodu

Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post