Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.05.2006, 11:30   #13
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Cytat:
Napisany przez Smartek
Faktycznie. Lepiej kupic cos niefirmowego, cieszyc sie slabym dzwiekiem i kupic za rok nowy (jak sie zepsuje)
Chyba coś ostatnio się ludzie na mnie zawzieli ....

A tak na poważniej - ogólnie masz rację @Smartek - tylko bądźmy też szczerzy - po pierwsze - wydać 400 zł na odtwarzacz mp3 (nawet jeśli ma on radio, dyktafon i może słuzyć jako dysk przenośny - nie zawsze jednak wykorzystujemy intensywnie jego funkcje) to jednak dużo - nieprawdaż ?
Więc można sobie zadać pytanie - kupić coś tańszego i mieć, czy też zrezygnować lub kupić np. dopiero za rok, bo teraz nas na markowy nie stać ??

Prawda jest też taka , że w części markowe kupuje się dla ... właśnie marki. Oczywiście zazwyczaj bardziej znane firmy są solidniejsze itd. - ale w części płacimy też za te kilka literek. Co nie oznacza, że jestem przeciw towarom markowym - przeciwnie - tylko trzeba zdać sobie sprawę, że nie każdego na to stać, a po drugie nie zawsze tylko rzeczy markowe są dobre.

Natomiast co do jakości dźwięku i trwałości - co do pierwszej kwestii to sporo tutaj zależy od upodobań - nie każdy ma duże wymagania w tej kwestii - i wcale tanie mp3 nie muszą odtwarzać kiepsko muzykę. Natomiast jakość wykonania - reguł nie ma, aczkolwiek tutaj akurat chyba racja jest po Twojej stronie - towary markowe są zazwyczaj bardziej trwałe.

Posiadam akurat odtwarzacz CD/mp3 iRiver - imp100 - i powiem tak - rzeczywiście jakość dźwięku, wykonania obudowy itd. jest naprawdę dobra - natomiast co do wytrzymałości - używałem go naprawdę niedużo, a już zauważam, że silnik zaczyna dziwnie hałasować, szczególnie podczas startu i zatrzymywania się

Cytat:
Napisany przez Creew
No nieglupie Ale w tym iRiver'ze jest LCD(przydalby sie OLED...ale to na razie w sonych chyba tylko jest), do tego kolorowy! Strasznie bedzie baterie żarł... tak wiec lepiej ten http://www.allegro.pl/item101219484_..._gwar24m_.html
Racja - kolorowy wyświetlacz ładnie wygląda, ale na pewno skróci trochę żywotność baterii/czas pracy akumulatorka niestety ...

Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post