Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.05.2006, 21:26   #28
burakpastewny
Nowy na forum

Avatar użytkownika burakpastewny

Data rejestracji: 01.05.2006
burakpastewny zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
@burakpastewny Jakość zrzutów robi dobre wrażenie. Czy robiłeś może testy jakości płyt np. w KProbe lub Nero CDDVDSeed, a jeśli tak, to prosimy o zaprezentowanie wyników.
Kprobe odpada, bo mam Neca. Testy by mi sie przydały, bo musze sobie dobrać jakieś płytki do stacjonarki, żeby zarazem zagrały dobrze na Necu, bo nie chce mi się kupować specjalnie do jednej i do drugiej. Spróbuję nastawić się na Verby DVD-R x 16 - takie akurat kupiłem.

Trochę wypadłem z obiegu i nie wiem jaki wpływ na obiektywność testów ma urządzenie na którym się testuje płytę ze stacjonarki. Nie wiem czy Nec to zrobi obiektywnie. Zobaczę na Speedzie z Nero.

Nagranie płyty trwa zaledwie ok 8 min (1h materialu) - wiec dosyc szybko. Oczywiscie zalezy to od "predkosci plyty. W tym wypadku jest to czas dla certyfikatu x 8. Zasuwa ile fabryka dała. Jednak wolalbym to wylaczyc i nagrywac np. x 4 (moze sie da? Jeszcze nie doczytalem - instrukcja ma 200 stron) . Ale tak dzieje się, kiedy nie bylo za duzej ingerencji w material. Tzn. usuwam przykladowo reklamy z dokładnoscią do ok. <1 s. - mnie to zadowala, bo nie mam kopii, gdzie nawet przez moment pojawia się plansza reklamy (może mam fuksa)

Ale - jesli ktos chce usuwac z dokladnoscią do 1 klatki, to następuje nagranie połączone z powtornym zakodowaniem materialu i kopia wykonuje się w czasie rzeczywistym 1 h filmu - 1h kopiowania.

Ok. czas na test jakości:

Płyta DVD-R Verbatim 16x:
Nagrywana w trybie "na max"
Nagrywarka stacjonarki rozpoznana również jako Pioneer

Jak widać napęd skanujący to dosc stary juz NEC 3520. Nie wiem na ile to wiarygodne, ale chyba nie wygląda zle. Pojawiły się 2 szpile, ale mam nadzieję, ze nie spowodują jakiś wiekszych problemow.

Cytat:
Druga sprawa: nie znam się za bardzo na stacjonarnych nagrywarkach, ale wszystkie z którymi miałem dotychczas do czynienia robiły na płycie menu z logo producenta. Czy twoja ma tak samo i czy można to ewentualnie wyłączyć?
!!! Zaskoczyłeś mnie! Nic takiego nie widziałem (karpik) Miało by to być na zarejestrowanym obrazie? Jakieś logo w narożniku?

Piotr - dobrze, przez weekend cos tam ponagrywam.

Ostatnio zmieniany przez burakpastewny : 05.05.2006 o godz. 21:51
burakpastewny jest offline