Witam !
Cytat:
|
Napisany przez Kristoferros
Zapewne sprzedawca = właściciel
A właśnie kwestia motywacji pracownika odgrywa główną rolę. Jeśli nie są odpowiednio motywowani, to traktują robotę jak wiadomo co...
Mój kumpel pracuje w sklepie z RTV-AGD i ma % od sprzedaży, więc zapier...la jak mały motorek i naprawdę wejść do takiego sklepu, gdzie właśnie SPRZEDAWCOM zależy na sprzedaży to jest przyjemność. Kwestia organizacji.
|
Wiesz - w przypadku tego kiosku drogeryjnego chyba tak jest (sprzedawca - właściciel) - ale niestety to nie zawsze powoduje właściwe podejście.
Na przykład w tym wspomnianym ksero/sklepie papierniczym (na dodatek z bateriami płytami itd.) - też sprzedawca jest właścicielem - i powiem Ci szczerze - jeszcze 3-4 lata temu było tam lepiej - jak czegoś nie było to można było się z nim umówić, przywiózł z hurtowni itd. - a teraz - pyta się człowiek o coś - nie ma, nie będzie itd.
Oczywiście to może tylko jeden taki przykład - ale niestety nie odosobniony ...
FotoJoker - byłem tam chyba dwa razy jak szukłaem ładowarki i akumulatorków do aparatu - na moje pytanie - czy ta ładowarka jest mikroprocesorowa - dostałem odpowiedź - "mhmm - ale akumulatorków Panu nie przeładuje"
Pozdrawiam
ro29