Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.05.2006, 11:19   #1243
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
No ale widzisz, ja chciałbym mieć nadzieję na coś więcej niż tylko kolejne kadencje, w czasie których nie stanie się 'wielka tragedia'.. Dla odmiany chętnie zobaczyłbym jakąś, w czasie którejś rzeczywiście się coś na lepsze dla Polski zmienia..
@andrzejj9 - a myślisz, że ja nie ??
Można powiedzieć że pierwszy raz ta nadzieja była jak w 1997 roku wygrała AWS - a jeszcze mocniejsza - teraz gdy wygrał PIS, a drugie miejsce zajęła PO ... I powiem tak - ta nadzieja w pewnym stopniu nadal we mnie jest - tylko, że mam poważne obawy już dziś, że jeśli nawet ten rząd w pewnych sprawach może zrobić coś dobrego - to w innych - chociażby szerzeniu wrogości, braku tolerancji - zrobić niestety może sporo złego.

Cytat:
Napisany przez czechoj
Idealne porównanie, brawo!!! Róznica polegała tylko na tym że Kwasnieski miał po swojej stronie media a w przypadku "niegrzecznych" braci Kaczyńskich media stoją okoniem potęgując nienawiść, chronicznie wpajając ludziom stek kłamst.
Może za ostro i trochę przesadnie - bo pewna część z tego co mówią np. o Giertychu czy Lepperze to prawda - zwłaszcza ich poglady itd. Natomiast niestety masz bardzo dużo racji - co ja już nie raz podkreślałem - że w momencie, kiedy wygrywał Kwaśniewski czy SLD - mieli oni w znacznym stopniu za sobą media. Co prawda teraz - po ostatnich latach rządów lewicy i tych wszystkich aferach - w części media się od nich odsunęły, stając się zwolennikiem ... PO - tak jak kiedyś były np. Unii Wolności
Bo niestety - na prawicę zawsze patrzyły nieprzychylnym okiem ...

Pozdrawiam
ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 07.05.2006 o godz. 12:51
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post