Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.05.2006, 00:27   #18
aeiouy
Berserk

Data rejestracji: 02.11.2003
aeiouy zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez MaciejT
Dzieki, nie jezdze z laptopem po osiedlach

Od Alfy (bynajmniej nie mowie tu o darmowym korzystaniu z jej niezabezpieczonej sieci) lepiej trzymac sie z daleka, jesli jeszcze sie nie nauczyles, to kiedys sie nauczysz

Niestety muszę się przyznać, że pracowałem kiedyś dla Alfy... i niestety też w branży sieciowej. Nie zajmowałem się administrowaniem tylko zakładaniem kart i podpinaniem kabelków do switcha. Powiem tyle, że np. na ulicy Szarych szeregów na 60 użytkowników, gdzie każdy z nich miał podpisaną umowę na 256 kbps zakładali ograniczenie 50 KB/s (niecałe 512 kbps). ulicę dalej (około 50 osób) ludzie mieli około 250 KB/s download i upload. W tej firmie szybko przestałem pracować. Ale poważnie było mi strasznie głupio jak miałem komuś wytłumaczyć dlaczego musiał czekać z podłączeniem 1 rok (a na umowie było napisane że 11 miesięcy temu powinien mieć internet w domu) lub jak plik ściągał z prędkością max 5 KB/s ze strony alfy lub wp ... Nie wiem jak teraz mają się sprawy w tej firmie. Mam nadzieje, że coś się poprawiło. 3 lata temu pracowałem i tylko 2,5 miesiąca (wakacje letnie)..., ale do omijania zabezpieczeń sam dochodziłem ( filtrowanie po mac to w sumie nie zabezpieczenie)

Pozdrawiam