Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.05.2006, 00:18   #17
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
ZbigNieff
skoro pisales o Z6 myslalem ze szukasz jakiegos ultrazooma
S2 i S3 to tez ta wlasnie klasa
a IXUS - to zupelnie ina bajka
aparat o tak skrajnie roznych mozliwosciach ze wogole porownywanie traci jakikolwiek sens

okresl czego od aparatu oczekujesz
bo "dobry aparat" to nic nie znaczy
dobry ale do czego?
tak jak wybierasz samochod - zadasz po prostu pytanie jaki? raczej okreslisz oprocz ceny do czego ma sluzyc - czy do rajdow offroad, czy do wyscigow na pol mili, czy dla kobiety na zakupy czy dla calej rodziny na weekendowe wypady - i otrzymasz calkiem rozne odpowiedzi
to samo dotyczy aparatow foto

wiec prosze okresl co masz zamiar fotografowac, czy zalezy Ci na porecznosci aparatu, czy moze na wybitnych parametrach zoomu albo szerokiego konta, moze jakies dodatkowe wymogi, cene juz znamy
Dokładnie o to chodzi.

Nie zachęcam cię, żebyś tak jak ja - wybierał aparat przez trzy miesiące - ale pewne podstawowe wymagania i oczekiwania musisz sobie określić.

Ja w domu mam Panasonica FZ-20, czyli mniej więcej odpowiednik Minolty, o która pytałeś, a teraz szukam czegoś jak najmniejszego, do noszenia ze sobą, i wybór padł na Canona. Ale mam świadomość, że możliwości i generalnie zastosowanie tych dwóch aparatów będzie diametralnie różne.

Musisz sam zdecydować, czego chcesz. Potem pytać o opinie.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post