Już opisuję, pisząc poprzednio, że nie mam teraz czasu, miałem na myśli najbliższe minuty, bo naprawdę musiałem już złożyć zamówienie.
Co do działania tych oszustów to mechanizm jest prosty. Nie wiem dalej na jakiej zasadzie działa cała ta wyszukiwarka, ale wychodzi na to, że jest to jedno wielkie oszustwo i wszystko jest tam spreparowane. Zarówno sama wyszukiwarka, jak i sklepy, które teoretycznie ona znajduje, jako najbardziej atrakcyjne cenowo.
Natomiast ten jeden, który akurat sprawdziłem wawadigital działa tak, że po złożeniu zamówienia, kontaktuje się z klientem przedstawiciel sklepu i zaczyna namawiać na kupno dodatkowego wyposażenia, sprzętu itp. Ale robi to w tak nachalny i hamski sposób, że podobno praktycznie nie da się odmówić (handlowiec nie zwraca na odmowy uwagi). Kiedy w końcu powie się kategorycznie, że nie kupuje się nic więcej, ten podobno rzuca słuchawką (a czasami jeszcze bluzga na klienta), natomiast zamówienie jest od razu anulowane z przyczyn - podobno braku towaru.
Czyli jedno wielkie, hanskie oszustwo. Sam nie wiem, czy to powinno być pocieszające, że nie tylko u nas takie gnidy są w stanie egzystować, ale jednak przykre to jest, że ktoś - a właściwie wiele osób - spędzają całe życie na przygotowywaniu jak najskuteczniejszej metody oszukiwania innych ludzi..