Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.05.2006, 22:36   #27
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Mam nadzieję, że ten kolega ma chociaż średnie pojęcie o aparatach?
powiedzmy ze zaawansowany amator jak np my
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Ja natomiast jestem przeciwnikiem (nie całkowitym - nie krytykuję retuszu komputerowego, ale sam nie lubię tego robić. Wychodzę z założenia, że zdjęcie powinno być dobre po zrobieniu go aparatem, a nie 'ulepszeniu' komputerowo - w ten sposób, to i z najgorszej tandety zrobi się genialną fotkę..) komputerowej obróbki, dlatego nawet wolę, jak aparat od razu daje dobre, soczyste kolory.
ja tez jak oceniam zdjecie to chce widziec to, jak jest ono zrobione
i chce poznac kunszt fotografa a nie programisty firmawaru
tym bardziej, ze fotograf traci w tym momencie kontrole! przeciez sztucznie podniesionej np saturacji nie da sie odsaturowac idealnie!
ale to i tak dotyczy, z tego co sie naczytalem, tylko trybow tematycznych
w manualu i polmanualach aparat w ustawienia kolorow wchodzi tylko na zyczenie uzytkownika (menu i tam masz i ustawienia saturacji i kontrastu i ostrosci i wygladzania i wiele innych - zanim porownasz aparaty warto zobaczyc co oferuja - moze porownywales zdjecia fabrycznie ustawionego aparatu z podbiciem kontra inna firma fabrycznie nic nie podbijajaca? warto kuknac )
nie neguje tego ze w konkretnych warunkach ixus zrobi lepsze zdjecia od fz'tki
wrecz przecinwie - zawsze uwazalem ixusy za za niezle sprzety w swojej klasie a canona za bardzo dobra firme w klasie ekonomicznej w ktorej sie obracamy (mysle takze o lustrach - powiedzmy do ceny tych 20 000 pln, w firmach powyzej - tam juz nie ma ani canona ani minolty... - sie nie orientuje i pewnie nigdy nie bede mial tego problemu)
neguje jednak przeciwstawianie ixusa fz'tce kiedy ciagle zalozyciel topicu nie powiedzial nam na czym mu zalezy (zoom, szeroki kont, porecznosc aparatu, mozliwosci rozbudowy...)
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post