Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.05.2006, 00:08   #74
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Trochę odswieżę temat.

Od pewnego czasu mam problem ze skrzynką na onecie, który być może występował i wcześniej, ale teraz wyraźnie go widać. Otóż nie jestem w stanie dostać maila wysłanego z amerykańskich adresów (nawet nie pamiętam do końca serwerów, ale sinetq czy coś takiego i inne). Dotyczy to zarówno darmowej skrzynki (poczta.onet.pl), jak i płatnej (onet.pl).

Czy spotkał się ktoś z was z takim problemem?

Prawdopodobnie założę sobie dzisiaj skrzynkę na jakimś innym serwerze, chociaż nie bardzo chce mi się to robić jedynie dla komunikacji z dwoma osobami, które akurat w ameryce przebywają.
Akurat nie mam i nie miałem skrzynki na Onecie - ale z podobnymi sytuacjami (Made in USA lub GB) już się spotakałem. Otóż najpierw z chyba 5 lat temu nie mogłem wysyłać poczty do osoby mającej konto na hotmail.com - dostawałem zwroty, aż napisałem do obsługi kont na Interii (skrzynka w domenie poczta.fm) i dostałem odpowiedź, że rzeczywiście taki problem jest - jednak chyba po pół roku okazało się, że już wszystko działa.
Natomiast podobną sytuację miałem niedawno - także konto na Interii - wysłałem dwóm osobom kartkę z serwisu 123greetings.com - za każdym razem zaznaczając opcje powiadamiania mnie o odebranej kartce. Okazało się, że żadnych powiadomień nie dostałem. I zrobiłem eksperyment - okazało się, że serwer tamtego portalu na skrzynkę na Interii nie jest w stanie nic dostarczyć - a na przykład na o2.pl bez problemu.
Więc jak widać - niektóre polskie serwery nie są zbyt światowe

A co do kont e-mail - prawie nic się nie zmieniło u mnie - nadal dwa główne - jedno na o2, drugie na Interii - domena poczta.fm; następnie jedno na poczta.fm do Allegro, konto na gmail rzadko używane i jeszcze jedno na o2.pl - do celów np. podawania ich na stronach internetowych itd.
I niech ktoś nie mówi, że to dużo - moja kuzynka ma chyba z ...8 !!

Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post