więc już się skarżę

dziś byłem w saturnie, i patrzyłem sobie na te aparaciki... preferencje delikatnie zmieniłem
raczej chodzi o redukcję "objętości" aparatu, dsc-h2 jest spory.
Wszyscy znajomi zachwalają serię canona power shot "a"
osobiście chciałbym mieć tego zooma optycznego przynajmniej x4...
Przyglądałem się: canon powershot a700, a620, a530.
Jeśli o Canona, to jedna rzecz jaka mnie powstrzymuje, to brak stabilizacji obrazu...
Dlatego zerknąłem na panasonica, ale w tym co patrzyłem, tj. LZ-3 (LZ-5 raczej odrzucam, bo chyba tylko matrycą się różnią, a na tym mi kompletnie nie zależy) to nie można wyłączyć automatyki za bardzo, postraszył mnie sprzedawca, który powiedział, że takie typowe "małpiatki" co nie można nic zmienić w programach, generalnie szybko się nudzą... Strasznie mi się podoba ten panasonic, i zoom jest "miły" bo x6.
Cholernie mam namącone w głowie. Chciałbym aparat do amatorskich zdjęć, "solidne" makro nie potrzebne, fajnie jakby można było kręcić filmik 640x480 w 30kl/s, matryca, tak jak pisałem starczy mi 3mln

Nie wiem jak jest z dźwiękiem "stereo", ale też miło jak by był, lub generalnie by nie był "niemy" tj. nie rejestrował dźwięku.
Wiem, że zwykle nie ma rzeczy uniwersalnych, ale taką namiastkę kamery video, chciałbym mieć w tej cyfrówce...
I jeszcze jeden parametr: czułość matrycy ISO dokładnie to w panasonic LZ-3 było do 1600, a w canonach max. 1000... (wówczas nie potrzeba stos. lampy błyskowej?)...
Akumulatorki już mam, więc jedynie musiałbym nabyć kartę min. 512MB, ale to naprawdę, już chyba nie będzie problem, jeśli uda wybrać się aparat