Witam !
Cytat:
|
Napisany przez Desden
Dobra teraz z innej beczki:
Kto uważa, że kościół nie ma racji bojkotując ten film - czy takie fakty jakie są?
Dwa czemu, jesli ma racje! - to dlaczego ewangelię Judasza zataił i karmił nas kłamstwami, hy? To dobry przykład jak mozna podważyc słowa kościoła równie dobrze jak samego Davinci'ego - kto ma racje?
Film jest tylko dobrym obrazem na jedno zapomnienie, tak samo horrory czy inne badziewia - więc nie czaje, po co robią szum, czyżby księża chcą zbijać mamone od producenta filmu za krypto reklame? 
|
Według mnie Kościół ma prawo zbojkotować ten film - i nie wiem czemu aż tak to ludzi oburza - a co zrobi każdy człowiek - wierzący lub nie - to już jego prywatna sprawa.
W kwestii ewangelii Judasza - czy już ktoś udowodnił, że to prawda ??
Może znowu ktoś chce zrobić dobry interes
Cytat:
|
Napisany przez Zetoxa
właśnie dotarły pierwsze recenzje z Cannes z filmu "kod da Vinci", podobno zupełna katastrofa, widzowie wygwizdali film na zakończenie. Gdy Tom Hanks mówi do jednej pani, że jest z rodu Jezusa sala ryknęła śmiechem czyli fajny film wyszedł
|
Też słyszałem - co prawda o gwizdach nie - ale o śmiechu na sali i fakcie, że po premierze dla prasy - co się rzadko zdarza - nie było braw
Pozdrawiam
ro29