Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.05.2006, 19:35   #1
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Remix
Witam!

BZDURA! Nie trzeba kraść, żeby w Polsce sie dorobić - wystarczy myśleć, pracować i mieć odpowiednie kontakty (no ale to wszędzie tak jest).
Polska to nie zadupie, tylko niektórzy ludzie prezentują nieodpowiedni poziom.
Polska poszła do przodu, a część ludzi to przespała i teraz nie wiedzą co się stało udając zamroczone kociaki.
Znam wielu ludzi, którzy w USA nigdy by się nie dorobili takich pieniędzy jak w Polsce.
I na koniec powiem, że Polska staje się bardzo atrakcyjnym rynkiem dla wielu sektorów. No ale żeby to wiedzieć, trzeba się rochę znać na ekonomii, marketingu i mieć ogólne rozeznanie w rynkach, a nie tylko pierdzieć w stołek i narzekać jak to źle jest strasznie.
Generalnie się zgadzam (i nawet cieszę, że w końcu ktoś myśli tak, jak ja, bo jak wśród znajomych mówię, że w Polsce dla przedsiębiorczych ludzi, którym się przede wszystkim chce, są perspektywy, to patrzą na mnie, jak na głupiego..). Nie podoba mi się tylko fragment o znajomościach..

Cytat:
No i te wizyty maksymalnie 60 dni - już widzę, jak Polacy kombinują 60 dni w USA (pracując na czarno) powrót na dwa dni do Polski i kolejny wylot na 60 dni i tak w kółko - w sumie będzie się opłacało jak ktoś dostanie robotę na stałę - no ale na czarno będzie ciężko, tym bardziej, ze teraz w USA pojawiło sie strasznie dużo imigrantów pochodzenia latynoskiego. Pod koniec zeszłego roku najechała ich cała plaga.
Powrót do Polski nie byłby chyba konieczny. Powinna wystarczyć Kanada, ewentualnie Meksyk. Zawsze to taniej.

Cytat:
Moim zdaniem zamiast się zajmować wizami, pierdołami i emigracją to trzeba zrobić w Polsce rewolucję - wywalić tych starych durnych kacapów ze wszystkich szczebli władzy, zmienić co trzeba, rozwiązać stare instytucje, powołać nowe, uzdrowić gospodarkę, przeznaczyć pieniądze na infrastrukturę, a nie na rozpustę polityków i zrobić porządek, a będzie nam się żyło tak samo jak w USA czy Niemczech, a może i lepiej.
A tu zgadzam się pod każdym względem.

I jestem za tym, że i lepiej, bo potencjał Polska ma ogromny.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post