Cytat:
|
Napisany przez Remix
Witam!
BZDURA! Nie trzeba kraść, żeby w Polsce sie dorobić - wystarczy myśleć, pracować i mieć odpowiednie kontakty (no ale to wszędzie tak jest).
Polska to nie zadupie, tylko niektórzy ludzie prezentują nieodpowiedni poziom.
Polska poszła do przodu, a część ludzi to przespała i teraz nie wiedzą co się stało udając zamroczone kociaki.
Znam wielu ludzi, którzy w USA nigdy by się nie dorobili takich pieniędzy jak w Polsce.
I na koniec powiem, że Polska staje się bardzo atrakcyjnym rynkiem dla wielu sektorów. No ale żeby to wiedzieć, trzeba się rochę znać na ekonomii, marketingu i mieć ogólne rozeznanie w rynkach, a nie tylko pierdzieć w stołek i narzekać jak to źle jest strasznie.
|
Generalnie się zgadzam (i nawet cieszę, że w końcu ktoś myśli tak, jak ja, bo jak wśród znajomych mówię, że w Polsce dla przedsiębiorczych ludzi, którym się przede wszystkim chce, są perspektywy, to patrzą na mnie, jak na głupiego..). Nie podoba mi się tylko fragment o znajomościach..
Cytat:
|
No i te wizyty maksymalnie 60 dni - już widzę, jak Polacy kombinują 60 dni w USA (pracując na czarno) powrót na dwa dni do Polski i kolejny wylot na 60 dni i tak w kółko - w sumie będzie się opłacało jak ktoś dostanie robotę na stałę - no ale na czarno będzie ciężko, tym bardziej, ze teraz w USA pojawiło sie strasznie dużo imigrantów pochodzenia latynoskiego. Pod koniec zeszłego roku najechała ich cała plaga.
|
Powrót do Polski nie byłby chyba konieczny. Powinna wystarczyć Kanada, ewentualnie Meksyk. Zawsze to taniej.
Cytat:
|
Moim zdaniem zamiast się zajmować wizami, pierdołami i emigracją to trzeba zrobić w Polsce rewolucję - wywalić tych starych durnych kacapów ze wszystkich szczebli władzy, zmienić co trzeba, rozwiązać stare instytucje, powołać nowe, uzdrowić gospodarkę, przeznaczyć pieniądze na infrastrukturę, a nie na rozpustę polityków i zrobić porządek, a będzie nam się żyło tak samo jak w USA czy Niemczech, a może i lepiej.
|
A tu zgadzam się pod każdym względem.
I jestem za tym, że i lepiej, bo potencjał Polska ma ogromny.