Witam !
Cytat:
|
Napisany przez andrzejj9
Całość koło 275 
(...)
|
Racja @
andrzejj9 - to możliwe - i teraz coraz mniej się dziwię, że ta lodówka tak się Tobie spodobała

A jeśli się nie mylę, chyba o tym nie pisałeś w poprzednich postach - a to jeden z ważnych argumentów przy zakupie według mnie.
A skąd moje zdziwienie - a stąd, że jakoś oglądając swego czasu lodówki np. w sklepach internetowych, ale też w rzeczywistych sklepach, na firmę Ariston raczej nie zwracałem uwagi - głównie z tego powodu, że ich ceny zaczynają się od ponad 1250 zł
A tak się składa - o czym jak może pamiętasz, sam Tobie kiedyś uświadamiałem - bo też na początku Ciebie to zdziwiło - dzisiejsze lodówki są w większości - przy podobnej wysokości - o zdecydowanie mniejszej pojemności - i dotyczy to np. lodówek Amica, Candy, Whirpool itd.
Jednak jak się okazało - nie dotyczy to wszystkich firm

Co prawda ten Twój Ariston jest lekko wyższy i szerszy od starej (i większości podobnych modeli innych firm - które są tylko kilka cm niższe i węższe) - ale też - co zauważyłem po dokładnym obejrzeniu zdjęć - ma cieńsze ścianki. I to wszystko - choć może i cena

przekłada się na naprawdę niezłą pojemność !
Tak się składa, że niedawno rozmawiałem z Tatą o lodówce - i właśnie mu uświadomiłem, że dzisiejsze są w większości mniejsze w środku - ale wtedy jeszcze nie wiedziałem o Aristonie
Więc podsumowując - jak teraz widzę, niezły to był zakup - choć niestety chyba my takiego nie dokonamy - przede wszystkim cena około 1300 zł to już sporo - a po drugie te lodówki Ariston jakie przed chwilą oglądałem - są jednak trochę wyższe - a przede wszystkim szersze od modeli innych firm (i naszej starej) - co może być u nas problemem ....
I te półki szklane - jak dla mnie takie lekko niewygodne (ryzykowne) - i chyba nie ma też możliwości ich regulacji ??
Pozdrawiam
ro29
EDIT: - jeszcze popatrzyłem - ten nowszy model nie dość że droższy, to jeszcze głębszy i o mniejszej pojemności