Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.05.2006, 23:35   #160
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !

Racja @andrzejj9 - to możliwe - i teraz coraz mniej się dziwię, że ta lodówka tak się Tobie spodobała A jeśli się nie mylę, chyba o tym nie pisałeś w poprzednich postach - a to jeden z ważnych argumentów przy zakupie według mnie.
Nie, rzeczywiście raczej nie pisałem. Ale to nie dlatego, że nie było to dla mnie ważne. Po prostu większe znaczenie od tych wymiarów, miała dla mnie rzeczywista wielkość lodówki. Ja wiem, że jedno ściśle wiąże się z drugim, ale widziałem modele, które niby pojemność miały dużą, a jak do nich zaglądałem, to nie wiedziałem, gdzie niby podziało się to miejsce..

Ta, którą kupiłem jest w środku rzeczywiście pojemna i widać tu przekłada się to na dane liczbowe. W każdym razie w porównaniu do starej na pewno nie stracę na pojemności.

Cytat:
A skąd moje zdziwienie - a stąd, że jakoś oglądając swego czasu lodówki np. w sklepach internetowych, ale też w rzeczywistych sklepach, na firmę Ariston raczej nie zwracałem uwagi - głównie z tego powodu, że ich ceny zaczynają się od ponad 1250 zł
Powiem ci, że ja też nie zwracałem uwagi. Do czasu przynajmniej aż zobaczyłem tą w tym warszawskim sklepie. Dla mnie Ariston to była półka jeszcze droższa, bo zaczynająca się od około 1500 złotych. Tak więc w ogóle takiego zakupu nie brałem pod uwagę. Do czasu

Cytat:
Więc podsumowując - jak teraz widzę, niezły to był zakup - choć niestety chyba my takiego nie dokonamy - przede wszystkim cena około 1300 zł to już sporo - a po drugie te lodówki Ariston jakie przed chwilą oglądałem - są jednak trochę wyższe - a przede wszystkim szersze od modeli innych firm (i naszej starej) - co może być u nas problemem ....
Jeśli chodzi o wysokość to są modele o wysokości 150cm wśród tych nowych serii, chociażby 1522V.

Z trochę tańszych, a też bardzo dobrych lodówek polecam Indesita (to ten sam producent, ale tańsza seria), zwłaszcza model TAAN2 oraz BAAN2 (zamrażalnik na dole). Całkiem przyjemne modele, a na internecie można znaleźć za całkiem przyzwoitą cenę.

Zobacz też jeszcze najnowszą reklamókę Media Marktu. Dzisiaj rzuciła mi się w oczy i zobaczyłem, że jest jakiś model Indesita za.. 749 złotych! To naprawdę rewelacyjna cena, a lodówka - mimo, że symbol mi nic nie mówi - jest wymiarów właśnie 150 na 60. Może warto się zainteresować

Cytat:
I te półki szklane - jak dla mnie takie lekko niewygodne (ryzykowne) - i chyba nie ma też możliwości ich regulacji ??
Jeśli chodzi o szkło to jest nietłukące, a jednak zdecydowanie bardziej estetyczne od tych metalowych drutów. Poza tym zmartwię cię, ale w bardzo niewielu modelach znaleźć można jeszcze druty

Możliwość regulacji naturalnie jest i to dość bogata. Patrzyłem na to oczywiście przed zakupem. Może przy okazji zrobię zdjęcie ścianki, gdzie widać uchwyty.

Cytat:
EDIT: - jeszcze popatrzyłem - ten nowszy model nie dość że droższy, to jeszcze głębszy i o mniejszej pojemności
Zapomniałeś dodać, że brzydszy

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post