Dyskusja: Mambo , warto ?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.05.2006, 12:22   #10
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Myślałem, że zrobić to tak, że robię link do infopages, a w tym tekście, do którego prowadzi umieszczam linki do kolejnych infopages. Z tym, że nawet zakładając, że jest to możliwe, to dalej nie rozwiązuje problemu możliwości umieszczania w tym ostatnim miejscu kolejnych dodawanych artykułów - z datą itp. jak na stronie głównej.
Można i tak...ale to ręczna robota

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Co do drugiej odpowiedzi.. tak właśnie myślałem, ale nie mam pojęcia, jak się za to zabrać. Mógłbyś dokładniej wytłumaczyć (jeśli nie jest bardzo skomplikowane)?
jeśli chodzi o sql:
-przy dublowaniu newsów tabela:
prefix_news
-przy dublowaniu artykułów:
prefix_articles

jeśli chodzi o pliki (podam artykuły, newsy analogicznie)
-artykuły:
articles.php
config.php (ustawienie prefixow dla nowych tabel)
module/art.inc.php
admin/art.adm.php

Jeśli chcesz aby to zdublowane sie wyświetlało na głównej to musisz zmodyfikować szablon (tabele układu strony i co w jakiej tabeli ma być)
theme\nazwa_skorki

Problem jest potem taki, że musisz to robić na każdej nowej skórce.

Tutaj właśnie zaczynają się ograniczenia jportala