Dyskusja: Mambo , warto ?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.05.2006, 21:53   #12
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix
Można i tak...ale to ręczna robota
Może i ręczna, ale raczej w tym momencie jedyna

Cytat:
jeśli chodzi o sql:
-przy dublowaniu newsów tabela:
prefix_news
-przy dublowaniu artykułów:
prefix_articles

jeśli chodzi o pliki (podam artykuły, newsy analogicznie)
-artykuły:
articles.php
config.php (ustawienie prefixow dla nowych tabel)
module/art.inc.php
admin/art.adm.php

Jeśli chcesz aby to zdublowane sie wyświetlało na głównej to musisz zmodyfikować szablon (tabele układu strony i co w jakiej tabeli ma być)
theme\nazwa_skorki

Problem jest potem taki, że musisz to robić na każdej nowej skórce.

Tutaj właśnie zaczynają się ograniczenia jportala
Dzięki, ale.. i tak powiem szczerze na razie niewiele z tego rozumiem. Ale zrobiłem to już na inne sposoby, tzn. więcej poddziałów i dziale newsów itp. tak więc na razie rozplanowanie strony już mi odpowiada. Jak strona się rozrośnie, a ja trochę lepiej poznam ten system, to wtedy wrócę do tematu i spróbuję się pobawić.

Co do google i spamu to i tak będę miał osobny adres na korespondencję ze strony, więc na razie zaryzykuję. Jeśli spam rzeczywiście będzie problemem, to zainteresuję się tematem. W każdym razie dzięki za ostrzeżenie

Mam jeszcze kilka konkretniejszych pytań.

1) Po pierwsze - admin na stronie ma jakąś dziwną nazwę "ja... (jakieś cyferki) i coś tam na końcu". W którym miejscu można to zmienić (jeśli w ogóle można) na coś normalniejszego, wybranego przez siebie?

2) ...

Coś jeszcze chciałem, ale.. zapomniałem w tym momencie Jak sobie przypomnę, to się odezwę

----
edit

Przypomniałem sobię tą drugą rzecz. W miejscu na logowanie użytkownika są dwa miejsca - podejrzewam, że na login oraz hasło. W miejscu na login jest napisane "login", ale w miejscu na hasło nie ma nic. Wiesz może, w którym pliku znajdują się dane dotyczące tego elementu i co trzeba dopisać, żeby to zmienić?
Dołączone obrazki
Mambo , warto ?-l.jpg 

neverending path to perfection..

Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 21.05.2006 o godz. 11:11
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post