Cytat:
Napisany przez Patrix
ekhm spam będzie się pojawiał w komentarzach i księdze gosci a nie w mailu
|
W księdze gości? A w jaki sposób to wygląda?
Cytat:
Nie wiem jak wyglada panel admina w najnowszym jp ale wejdz w baze sql w tabele admins i tam sobie zmien, hasło jest wklepane tam w postaci MD5 wiec na taka musisz zamienic nowe haslo i wkleic
|
hmm.. a mógłbyś mi jedną z tych rzeczy pokazać na przykładzie? Bo w tym momencie nawet nie wiem, gdzie są te tabele admins.. czy to chodzi o plik admin.php, czy może jakiś plik w katalogu admin.. Nie wiem też, czym się różni ta postać MD5..
Sorry, że takie być może podstawowe pytania, ale nie bawiłem się wcześniej bazami danych (no może ostatnio trochę Krasnalem, ale to tylko na potrzeby założenia sklepu internetowego na własnym serwerze) i to wszystko jest dla mnie nowe. Jportal również.
Cytat:
Bodaj w panelu admina dział bloki menu, znajdz tam odpowiedni blok i go edytuj.
|
Poszukam jeszcze. Nie jest to najważniejsza rzecz, ale jeśli zmiana tego to nie problem, to czemu nie.
-----
Cytat:
Nie wiem co dokłądnie zmieniałeś w jakim pliku ale uratować można to tak,
- skopiuj cala baze danych na dysk, potem ja wywal z serwera,
- wywal pliki jp z serwera i skopiuj/zainstaluj go na nowo (wszystko tak samo)
- wywal powstala baze danych i wklej do sql te kopie powinno w 90% wszystko grać.
Na przyszlosc rob czesciej kopie wszystkiego - to czasem tylek ratuje
Prawdopodobnie ustawiłeś złe chmody na stronie, wszystko przy kombinowaniu powinno być na '777', potem gdy skonczysz wszystko przestawiasz na '755', a '777' zostawiasz tylko przy plikach modyfikalnych np. config.php
|
Jedyna co zmieniłem, to email webmastera, natomiast, którego pliku to dotyczy to nie wiem. W config.php można ten adres zmienić z powrotem, ale nic to nie daje.
Spróbuję tego, co napisałeś, tylko jeszcze się upewnię - przez "skopiowanie bazy danych" które dokładnie pliki czy katalogi masz na myśli? Bo chyba nie wszystkie?
No i to samo, jak potem po instalacji mam wywalić bazę danych - które to dokładnie są katalogi i czy mogę to zrobić przez Total Commandera.