Dyskusja: Gwarancja
Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.10.2002, 10:39   #18
grigo
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.10.2002
grigo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jeszcze raz dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Przyznam, że gwarancja 12-miesięczna przykryła cieniem Lite-ona, ale tylko do wczoraj. Wypaliłem w 2 godziny około 40 płyt (Memorex)za pomocą Clone CD i Nero, na różne sposoby i we wszystkie strony i ...100% powodzenia. Rewelacja. W pracy ujeżdżam nieco Yamahę 10x, rok temu testowałem LG 16x, ale na tamtych nagrywarkach nie mogę pochwalić się takimi sukcesami. Dlatego nie uważam za konieczne walczenie z Netservicem o gwarancję bo zepsuje mi to smak i dobry obraz Lite-ona. Uważam, że dali oni dość uczciwą cenę za boxowanego LTR 48125S - 315 PLN, ale wszystkim, którym zależy na pełnej wartości sprzętu (chodzi o gwarancję) odradzam kupowanie w tej firmie.
Tak, przy okazji wytłumaczyli mi tam, że końcówka S w Lite-onach oznacza modyfikację mechaniczną napędu w celu jego wyciszenia (silent). Może to prawda, a może tylko kit jak z tą opłatą 30$.

PS. Plemnik sorry. Może faktycznie spitoliłem pierwszą płytkę na własne życzenie, ale mam obcykane jedynie WinOnCD. Z nero robię dopiero pierwsze kroki. Pytanie: jak to jest, że kopiowanie CD z LG DVD 48x -> Lite-on z ustawioną prędkością 24x trwa ok. 16 min.? Co jest źle zahaczone? Clone CD tą samą operację robi w niespełna 3 min.