Witam !
Nie wiem jak mam zareagować na wiadomość AREKSC. Identyczna ukazała się na forum tweak i do tej pory nie uzyskałem odpowiedzi. Rozumiem, że "ze złości" można wysłać ją do wszystkich możliwych forum, ale to nie daje nam szansy zareagować. Odpowiedź na Pana posta znajduje sie pod linkiem:
http://forum.tweak.pl/viewtopic.php?t=9916
Nie posądzam Pana o zabieranie głosu w imieniu konkurencji, ale negatywnie odbieram rozsyłąnie tej samej wiadomości i szukanie aprobaty u innych. Na ww forum zabraly tez glos inne osoby oczekujace Pana reakcji.
Problem jest w tym, że zawsze znajdzie się osoba niezadowolona. Każdy oczekuje że wszystko będzie dobrze i jak już tak jest to o tym nie pisze - przecież to normalne. W samym Wrocławiu "generujemy" około 10000 dokumentów sprzedaży miesięcznie. Gdyby kazdy napisal ze wszystko bylo ok to Pana negatywna opinia zostala by zasypana... Nie znaczy to ze Pana zdanie nie jest wazne ! Jest i to bardzo ! Jest wazniejsze niz pozostale 10000 - dlatego takie przypadki chcialbym wyjasnic a niezadowolonemu klientowi w jakis sposob to wynagrodzic.
Pozdrawiam
Adrian Chałupczak
ProLine