Dyskusja: Gwarancja
Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.10.2002, 14:10   #20
Plemnik
Forumator

Data rejestracji: 05.04.2002
Plemnik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
grigo napisa***322;(a)
[ciach]
Tak, przy okazji wytłumaczyli mi tam, że końcówka S w Lite-onach oznacza modyfikację mechaniczną napędu w celu jego wyciszenia (silent). Może to prawda, a może tylko kit jak z tą opłatą 30$.

PS. Plemnik sorry. Może faktycznie spitoliłem pierwszą płytkę na własne życzenie, ale mam obcykane jedynie WinOnCD. Z nero robię dopiero pierwsze kroki. Pytanie: jak to jest, że kopiowanie CD z LG DVD 48x -> Lite-on z ustawioną prędkością 24x trwa ok. 16 min.? Co jest źle zahaczone? Clone CD tą samą operację robi w niespełna 3 min. [/B]
Po pierwsze -no problem, zdarza sie. A zmarnowana plytka sie nie przejmuj-musisz sie liczyc z tym ze od czasu do czasu jakas plytke sie schrzani - wszystkim nam sie to zdarza ;-) Zreszta czasami po prostu kupi sie slabej jakosci plyte - trafiaja sie nawet wsrod renomowanych producetow. Co do drugiego problemu to najprawdopodobniej nie wlaczyles DMA dla ktoregos z napedow. Niestety powodow moze byc kilka - oprocz tego co napisalem moze brakowac sterow ASPI, napedy moga byc zle podlaczone - raczej nie powinny byc na tej samej tasmie jesli chcesz kopiowac w locie, ewentualnie plytka moze byc porysowana i naped do jej odczytu musi zwalniac lub jest to plyta audio ktora z zasady nie jest odczytywana z maksymalna predkoscia napedu.

Aha liteon lubi pracowac jako master -przynajmniej te z ktorymi mialem do czynienia (4 szt). 8)