Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.05.2006, 11:24   #258
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzegorz_1982
@VIZZARD mam pytane zalyszmy ze nagralem plyte i chce ja przetestowac np. w benq, plextorze i pionku ktore z tych wynikow beda zblozone do siebie aby nie bylo duzej roznicy w jakosci nagrania.
Od kiedy przesiadłem sie z Litka na Benka - testuję na nim

Przez to mam dużo skanów różnorakich płyt, z w miarę stałymi parametrami

Test wykonuję w Nero CD-DVD Speed

Poza tym na wielu forach zagranicznych jeżeli nie na Benku to testuje się na Litku

Przez to znowu mamy porównanie jakości zapisu i jakości nośników

Kwestia gustu - czy będzie się wierzyć w wiarygodność skanów na Pionku

Mnie się to osobiście DVDInfoPro nie podoba i nie używam do skanowania

Generalnie jednak tendencja jest taka

Że ta sama płytka testowana na Pionku w DVDInfoPro wypada lepiej aniżeli testowana na Benku w Nero CD-DVD Speed

Jeżeli o Plextora zaś chodzi - to ma on w stosunku do pozostałych napędów więcej parametrów do przetestowania

Jednak należy wyważyć miarę swoich potrzeb

Jeżeli masz pół dnia na testowanie jednej płytki

Jeżeli masz kasę na tester za ponad trzy stówki

Jeżeli wierzysz w niby nowe nieomylne trendy w testowaniu bez żadnego logicznego poparcia

To bierz Plextora

Ja mówię: Nie. Dziękuję.

A jeżeli komuś nie odpowiada testowanie na Benku - to myślę, że Litek za około 140zł będzie w miarę rozsądną alternatywą