@r-tea
Widzę, że doszło do nieporozumienia: ISO, a *.iso
Proponuję eksperyment, na którym nie ukrywam mi zależy (ta ciekawość...

).
Zrobić obraz z programem dla PSXa i wypalić (na windzie). Na Amidzi zrobić obraz MakeCD i podesłać mojej skromnej osobie (dlatego jakiś progs, żeby nie wiele ważył i nie sprawiał problemu).
Obejrzę i podumam
PS: Spróbujcie zamontować w wirtualu, jeśli nadal będzie grymasić dopisać .iso, jeśli nadal będzie coś tak spróbować to otworzyć w jakimś programie kalibru UltraISO i zapisać w mode2 (ISO 9660).
Cytat:
[...] przyklad nazwy taiego pliku/obrazu: 01_Mode2_62_50_08 ). I jaki to jest format z tych powyzej? Bo jak robi iso z plikow z hdd to daje rozszrzenie .raw [...]
|
Podejrzewam, że żaden (coś jak obraz wykonany za pomocą progsów do zrzutu płyt dla X360). Problem w tym, że ja na Amigach zawsze tylko grałem.
Z freeware to będzie ciężko... hmm.... może ISO Commander? Nie wiem, przeleć progsy w naszej bazie danych ze statusem freeware i sprawdź, który zapisuje w mode2. Jest jednak też i chaczyk

Tego typu programy mają w d*e LBA, a to jest nieraz ważne (innymi słowy: nie zachowują LBA takiego jak w obrazie, który otworzyły przy jego zapisie).