Cytat:
Napisany przez Czołgista
No , nareszczie sensownie piszesz
Ja już to przerabiałem, wszystko sprawia lepsze wrażenie niż jportal, jeśli by jedynym CMSem na świecie był jportal to wolę w html-u dalej dłubać.
Ja cały czas się Joomla bawię, próbuję przystosować to moich potrzeb oraz na tyle się naumieć by w przyszłości nie mieć podstawowych problemów, pisząc "bawię się" mam na myśli że mam na to tylko około 2-3 godz/tygodniowo  (rodzina, dziecka , echhh...)
A dziś fajny komponent zainstalowałem "zoom galery" fajnie chodzi, pewnie wirtualne muzeum się na tym zrobi.
A na edytor może sobie zapodaj mosCE 1.0.3 Final , bo przynajmniej kolorki tekstu i tła idzie zapodać z marszu o innych żeczach nie wspominając.
Jak się wciągniesz i zdecydujesz na joomla to może razem będziemy się wspierać 
|
Zainstalowałem w jakimś katalogu i powoli testuję. Sprawia naprawdę ciekawe wrażenie, chociaż bardzo trudno na początku się w tym wszystkim połapać. Funkcji jest sporo, ale.. no właśnie, przez ich ilość w tym momencie nie potrafię zrobić nawet najprostszego..
To, od czego chciałbym zacząć, to stworzenie dwóch albo trzech działów (w postaci linków w menu głównym), które prowadziłyby do kolejnych poddziałów, gdzie znajdowałyby się artykuły, newsy.. Da się tam w ogóle coś takiego zrobić? A jeśli tak, mógłbyś powiedzieć, w którym miejscu?
Będę się jeszcze bawił, więc może sam w końcu znajdę, ale jakiekolwiek wskazówki na początek bardzo by się przydały. Ewentualnie może masz namiar na jakieś ciekawsze poradniki?
A jeśli chodzi o ten edytor mosCE 1.0.3 Final to jak się go instaluje i używa? Pozwala on na edycję pisanego np. artykułu?