Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !
Jakby co, to się odezwę  - i nie dziwię się - mi też już się zdarzyło, że jak coś kupowałem, a przedtem sporo szukałem, czytałem - to byłem później nieźle obeznany - aż się niektórzy dziwili
|
Ja tak zawsze mam i już się przyzwyczaiłem

Po prostu jak planuję zakup to szukam wszelkich możliwych informacji i testów dotyczących danego sprzętu. Było tak z odtwarzaczem mp3, było z komputerem (częściami), z aparatem.. Teraz przyszła pora na lodówkę
Cytat:
Mhmm - nie ma instrukcji po polsku ?? To się jeszcze zdarza - ale w przypadku takiego sprzętu to już naprawdę dziwne (i niezgodne z prawem).
|
Ano nie ma i wiem, że z prawem jest to sprzeczne, ale że i specjalnie mi na niej nie zależało (bo i co ja w niej znajdę), to już nie pisałem do firmy, żeby mi przysłali. Może jak będę w serwisie (a pewnie będę, bo będę chciał coś dokupić) to się o nią zapytam.
Cytat:
Natomiast co do pytania - według mnie chyba przyjęte od lat jest, że ustawienie 1 oznacza najmniejsze chłodzenie - zwłaszcza, że chyba od tego zaczyna się obracanie termostatu ?? Oczywiście mówimy o dolnej chłodziarce - bo napisałeś "mrożenie" ?
|
Tak, miałem na myśli chłodziarkę i chłodzenie. Też sądzę, że jedynka jest najsłabsza, ale chciałem się upewnić.
Cytat:
Wiesz - może coś w tym jest - w naszej starej Mińsk, też się zdarza, że coś się robi nieświeże lub się nawet popsuje się znacznie szybciej niż można by się tego spodziewać (choć raczej po jednym dniu to nie )
Na dodatek, też niedawno spotakałem się z takim spostrzeżeniem - i na początku się zastanawiałem z czym to może być związane - i nasunąły mi się dwie kwestie:
- lodówka Twoja ma chyba tzw. "powłokę antybakteryjną" (tańsze modele chyba nie mają tego) - co na "logikę" może powodować chyba mniejszy rozwój bakterii
- dobra szczelność - powoduje, że jeśli lodówka nie jest otwierana, mało zmienia się w niej temperatura - tzn. są mniejsze w niej niej jej wahania - a zmiany temperatury nawet w zakresie 3-4 stopni, maja na pewno wpływ na szybsze psucie się żywności ...
|
Lodówka jest otwierana raczej 'średnio często', może z 20-30 razy dziennie, powłokę antybakteryjną chyba rzeczywiście ma, plus może ten wentylator też coś do tego dodaje. Aha, no i na pewno ten pojemnik na żywność. W każdym razie robię test i ostatni plaster szynki dalej w lodówce leży i jest całkiem w niezłym stanie

Niedługo będą dwa tygodnie