Dyskusja: B16 wylądował
Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.05.2006, 00:04   #15
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !

Cytat:
Napisany przez IceManSpy
Po temacie myślałem, że jakiś odrzutowiec wylądował w Polsce. Zmieńcie temat.
Co prawda ja od razu wiedziałem o co chodzi ... ale racją jest, że temat jest taki sobie - a prawdę mówiąc trochę dwuznaczny - a wystarczyło napisać że Benedykt XVI wylądował - i już jeden problem byłby z głowy - nieprawdaż ??
Choć oczywiście można by jeszcze ładniej ten temat sformułować

Cytat:
Napisany przez czero
wg mnie troszke za duzo szumu jest w okolo tej pielgrzymki papieza do Polski.
Nie przypominam sobie zeby kiedykolwiek byl taki szum podczas przylotu Jana Pawla do Polski (chodzi mi o odwolywanie zajec w szkolach oraz zakaz sprzedazy alkoholu). Nie rozumiem tego...
Czy za dużo szumu - to zależy dla kogo - znam takich co są wprost szczęśliwi, że jest jak jest
A poprzednio różnie to bywało - za czasów PRL wiadomo - mówiono tyle o ile, transmisje też były ograniczone i realizowane wg. decyzji władz. Póżniej na początku lat 90-tych też inaczej traktowano pielgrzymki Papieża - w sumie dopiero od 1997, a najbardziej w 1999 oraz w 2002 roku media zrozumiały, że mogą się nieźle wypromować - aczkolwiek też z drugiej strony, chyba dopiero wtedy zrozumiano kim był dla Polski i Świata wielki Polak Jan Paweł II - i to nie tylko pod względem religijnym ...
Choć może prawdą jest, że trochę media przesadzają ...

Natomiast co do zakazów sprzedaży alkoholu, odwoływaniu zajęć itd. - nie wiem czemu tyle szumu z tego powodu ?? Jakby było to niewiadomo co - a trochę "niecodzienności" się zawsze przyda - dziś ludzie by chcieli żyć na okrągło - robić zakupy przez 7 dni w tygodniu razem ze świętami, pracować non-stop itd. A według mnie takie wydarzenia - oprócz minusów - które znam aż za dobrze - ma też te plusy, że zmienia nam te kilka dni na "inne" - bardziej uroczyste, wyciszone trochę - a to zawsze jest potrzebne ...

Prawda jest taka, że w większości ludzie nie są przecież zmuszani ani do chodzenia na spotkania z Benedyktem, ani na oglądanie transmisji w telewizji - a Ci co są ... cóż ...

A w kwestii wystąpienia Prezydenta Kaczyńskiego ... w treści było niezłe - niestety muszę się zgodzić, że w formie niestety nie najlepsze - trochę to smutne ...
Ale jak napisał kolega @Prezesik - może zapomnijmy o ułomnościach naszych polityków choć na te kilka dni ??

Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post